Pentagonul: China intenţionează să dubleze dimensiunea arsenalului său nuclear

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

China intenţionează să dubleze dimensiunea arsenalului său nuclear în decurs de un deceniu, cu capacitatea de a lansa rachete balistice cu focoase nucleare de pe sol, mare şi aer, a dat asigurări Pentagonul într-un raport publicat marţi, relatează AFP.

Potrivit documentului, armata chineză a egalat sau a depăşit deja SUA în mai multe domenii, în special construcţia de nave, rachetele de croazieră sau sistemele de apărare aeriană.

Şi conform acestui raport, primul care a dat o estimare publică a importanţei arsenalului nuclear chinez, Beijingul are ''în jur de 200'' de focoase nucleare, în timp ce analiştii independenţi estimează această cifră la 300.

Dar se estimează că această cifră se va dubla în următorii 10 ani. China are deja capacitatea de a lansa arme nucleare cu rachete balistice de pe sol şi de pe mare şi este pe cale să dezvolte posibilitatea de a face acest lucru din aer.

''Este probabil ca Beijingul să încerce să dezvolte până la mijlocul secolului o capacitate militară egală sau superioară în unele cazuri celei a Statelor Unite'', adaugă documentul citat, potrivit Agerpres.

Dacă China va reuşi, ''aceasta va avea implicaţii grave asupra intereselor naţionale ale SUA şi a securităţii ordinii internaţionale'', avertizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel