General Dynamics: Pandemia de COVID-19 nu încetinește construcția submarinelor din clasa Columbia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

General Dynamics Electric Boat este gata să înceapă construcția primului submarin nuclear, înzestrat cu rachete balistice, din clasa Columbia, în octombrie, au anunțat miercuri oficialii companiei, precizând că nu se confruntă cu probleme, pe fondul pandemiei de COVID-19, care să duc la întârzieri, potrivt News.Usni.org.

Până în prezent, procesul de pregătire pentru începerea construirii primului dintre cele 12 submarine din clasa Columbia, dar nici programul de construcţie a submarinelor nucleare de atac din clasa Virginia, nu au cunoscut întârzieri semnificative din cauza pandemiei COVID-19, a declarat analiștilor, în cadrul unei conferințe de presă, Phebe Novakovic, directorul General Dynamics.

Între timp, lucrările de construire a submarinelor de atac din din clasa Virginia continuă și reprezintă o treime din veniturile companiei General Dynamics Electric Boat, a spus Novakovic. 

Programul Columbia (SSBN-826) este un program pentru proiectarea și construirea unei clase de 12 noi submarine cu rachete balistice (SSBN) pentru a înlocui cele 14 submarine din clasa Ohio.

Programul Columbia este considerat extrem de important pentru fundamentul triadei nucleare americane și componentă a strategiei naționale de apărare a Statelor Unite. Conducerea Marinei Americane și Pentagonul şi-au pus problema dacă General Dynamics ar putea, pe fondul pandemiei de COVID-19, să înregistreze probleme care să ducă la întârzieri ale termenului începerii lucrărilor de construcţie a submarinelor din clasa Columbia, în timp ce continuă să construiască submarine din clasa Virginia. 

Marina Statelor Unite intenționează să cumpere 12 submarine din clasa Columbia pentru o sumă estimată la aproximativ 109 miliarde de dolari. Programul Columbia a fost gândit să înlocuiască cele 14 submarine din clasa Ohio, aflate în prezent în dotarea US NAVY, deoarece acestea urmează să fie retrase treptat din serviciu, în următorii ani.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel