Pakistanul a dislocat 20.000 de soldați la granița cu India în timp ce China și-a consolidat prezența în Est

Tudor Curtifan / 01 iul 2020 / 15:06
Trupe ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Army Instagram, isprofficial1
Trupe ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Army Instagram, isprofficial1

Pakistanul a mutat două divizii de trupe în apropierea graniței cu India.

Potrivit publicației Economic Times, aproximativ 20.000 de trupe pakistaneze au fost mutate de-a lungul Liniei de Control dintre India și Pakistan. Sursa citată precizează de asemenea că radarele Pakistanului sunt activate în întreaga regiune.

Aşa-numita Linie de control (Line of Control), serveşte de facto drept graniţă între cele două ţări în Kashmir, teritoriu revendicat de ambele puteri nucleare.

Mișcarea de trupe ale Pakistanului are loc în contextul în care China, aflată și ea în tensiuni cu India, și-a consolidat prezența în Est, de-a lungul așa-numitei Linii de Control Efectiv (Line of Actual Control).

2. Trupe ale  (pakistan_armata_trupe_64188700.jpg)

Foto: Trupe ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Army Instagram, isprofficial1

 

Sursa citată subliniază că nivelul de trupe ale Pakistanului desfășurate pe Linia de Control este mult mai mare decât cel de la începutul anului trecut când partea Indiană a bombardat obiective pakistaneze iar Islamabadul a doborât două aeronave indiene. 

Tensiunile dintre India și China au escaladat periculos de mult după ce pe 16 iunie, trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi.

Menționăm faptul că după acest incident, atât India cât și China și-au consolidat militar poziția de-a lungul frontierei.

Deși au mai existat conflicte la frontieră între cele două părți, acest incident militar dintre China și India este deosebit de grav în condițiile în care este primul incident cu victime între cele două puteri, în ultimii 45 de ani.

India acuză China și Pakistanul de coordonare în ceea ce privește întreținerea tensiunilor la frontierele sale.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy