Lupte de frontieră între India și China. Mai mulți soldați indieni au fost uciși de forțele chineze

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook

Mai mulți soldați indieni și-au pierdut viața în timpul unor confruntări violente cu trupele chineze la frontieră. Nu au existat schimburi de focuri ci confruntări fizice. Totodată, partea chineză a suferit și ea pierderi.

Update: Deși inițial Armata Indiei anunțase 3 morți, New Delhi a revenit după ce mai mulți militari răniți au decedat și a anunțat că numărul morților din cauza confruntărilor cu partea chineză este de 20.

Totodată, cei de la Sky News precizează că și cinci militari chinezi au decedat.

Știrea inițială:

Incidentul a fost confirmat de Armata indiană în cadrul unui comunicat de presă. Luptele de frontieră au avut loc în regiunea himalayană Ladakh.

Potrivit părții indiene, scrie CNN, au existat victime de ambele părți. India a confirmat că un ofițer și doi soldați indieni au decedat ca urmare a luptelor de frontieră. New Delhi nu precizează însă și numărul de soldați chinezi care și-au pierdut viața.

În prezent au loc întrevederi între factori de decizie militari, atât chinezi cât și indieni, pentru a detensiona situația.

 

China acuză India că a provocat violențele, dar nu vorbește despre victime

 

Pe de altă parte, Deutsche Welle îl citează pe purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Zhao Lijian, care a acuzat India că trupele sale au violat teritoriul chinez, trecând de două ori frontiera. Acesta a precizat că India se face vinovată de violențe.

China nu a făcut nicio declarație cu privire la militari chinezi care să își fi pierdut viața.

Amintim că pe 5 mai, lupte de frontieră au început între trupele chineze şi indiene în zona lacului Pangong Tso, la 4270 metri altitudine în regiunea himalayană Ladakh.

India şi China au mai multe litigii teritoriale de durată, în sectoarele Ladakh (vest) şi Arunachal Pradesh (est). 

DefenseRomania a scris în urmă cu aproape o săptămână că Armata indiană a desfășurat mai multe tancuri T-90MS și T-72M1, mai aproape de granița cu China, în regiunea Himalaya, în urma conflictului din zona lacului Pangong Tso.

Incidentul are loc după ce în urmă cu doar câteva zile oficialii de la New Delhi, după o întâlnire la nivel de generali între India şi China, au precizat că cele două ţări încearcă să treacă paste problemele istorice și să găsească soluții pentru oprirea confruntărilor de la granița comună.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel