Noul Bradley, cu „pumn de fier” israelian. Sistemul de protecție Iron Fist, integrat pe cea mai modernă versiune a legendarei mașini de luptă americane

Mașină de luptă Bradley, în cea mai modernă versiune: M2A4E1, dotată cu sistem de protecție Iron Fist. Photo source: U.S. Army
Mașină de luptă Bradley, în cea mai modernă versiune: M2A4E1, dotată cu sistem de protecție Iron Fist. Photo source: U.S. Army

Gigantului israelian Elbit Systems i-a fost acordat un contract pentru implementarea sistemului de protecție activă Iron Fist pe cea mai modernă versiune a mașinii de luptă Bradley americană. Despre acest lucru a scris și publicația noastră în urmă cu doar câteva zile.

Anunțul a fost făcut chiar de către Elbit Systems, care a primit un contract inițial de 37 de milioane de dolari pentru furnizarea sistemului de protecție activă Iron Fist - Pumnul de Fier - către General Dynamics Ordnance and Tactical Systems în programul de modernizare a vehiculelor de luptă pentru infanterie (IFV) Bradley în cea mai modernă versiune a legendarei mașini de luptă ameircane: M2A4E1.

Compania israeliană amintește că Iron Fist e un sistem avansat de protecție activă ce oferă protecție la 360 de grade împotriva tuturor tipurilor de amenințări pentru IFV, cum ar fi diferite tipuri de rachete inclusiv antitanc, drone sau muniție kamikaze.

Contractul, potrivit Elbit, se întinde pe o perioadă de 24 de luni.

Yehuda (Udi) Vered, director general al diviziei Elbit Systems Land, a declarat că Iron Fist reprezintă o inovație de ultimă generație care va spori capacitățile de protecție ale mașinilor de luptă pentru infanterie Bradley, aducând un plus de eficiențp și siguranță pentru forțele americane.

Versiunea M2A4E1 e cea mai modernă versiune a legendarului Bradley.

 

 

Despre sistemul de protecție Iron Fist pentru cea mai modernă versiunea a Bradley IFV 

 

Alocarea contractului nu e nicio surpriză. DefenseRomania a scris în urmă cu doar câteva zile despre acest lucru.

Totodată, acum două săptămâni, U.S. Army a prezentat varianta M2A4E1 a IFV-ului Bradley. Această ultimă versiune reprezintă un salt semnificativ înainte atât în ceea ce privește modernizarea, cât și nivelul de protecţie de care dispune acest blindat. M2A4E1 Bradley se remarcă drept cea mai avansată versiune de până acum, dispunând de o serie de îmbunătățiri.

În ceea ce privește Iron Fist, el aduce de ochire cu infraroșu și o nouă unitate de control. 

2. Un M2A4E1 ... (bradley-m2a4e1_87006700.jpg)

Un M2A4E1 Bradley cu sistemul de protecție activă Iron Fist și alte îmbunătățiri, prezentat în cadrul unei ceremonii recente organizate de Armata SUA. Sursa Foto. U.S. Army.

Sistemul Iron Fist este o componentă esențială, care îi oferă unui blindat Bradley posibilitatea de a fi protejat în fața unei varietăți de amenințări, inclusiv a grenadelor propulsate de rachete, în medii diverse, de la teren deschis la zone urbane dens populate.

Iron First funcţionează pe principiul sistemului israelian activ de protecţie TROPHY. Acest detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor antitanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

Mecanismul său presupune lansarea unei încărcături explozive în direcția muniţiei care se apropie, detonând-o prin crearea unei unde de șoc care întrerupe sau deviază încărcătura explosivă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel