Noul IFV Bradley M2A4E1 al U.S. Army dispune pentru prima dată de sistemul de protecție activă Iron Fist

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un M2A4E1 Bradley cu sistemul de protecție activă Iron Fist și alte îmbunătățiri, prezentat în cadrul unei ceremonii recente organizate de Armata SUA. Sursa Foto. U.S. Army.
Un M2A4E1 Bradley cu sistemul de protecție activă Iron Fist și alte îmbunătățiri, prezentat în cadrul unei ceremonii recente organizate de Armata SUA. Sursa Foto. U.S. Army.

Săptămâna trecută, U.S. Army a prezentat varianta M2A4E1 a IFV-ului Bradley. Această ultimă versiune reprezintă un salt semnificativ înainte atât în ceea ce privește modernizarea, cât și nivelul de protecţie de care dispune acest blindat. M2A4E1 Bradley se remarcă drept cea mai avansată versiune de până acum, dispunând de o serie de îmbunătățiri

Reprezentanţii biroului Ground Combat Systems (PEO GCS) din cadrul U.S. Army au prezentat, la 30 aprilie 2024, vehiculului de luptă pentru infanterie (IFV) M2A4E1 Bradley în cadrul unui eveniment organizat de armata SUA în Saco, Maine.

Această ultimă versiune a legendarului IFV american Bradley dispune acum de sistemul de protecție activă Iron Fist, un sistem îmbunătățit de ochire cu infraroșu și o noua unitate de control.

Armata SUA a alocat fonduri pentru a achiziționa un Bradley M2A4E1 pentru fiecare Bradley furnizat anterior Ucrainei, totalizând aproximativ 200 de vehicule până în prezent.

M2A4E1 Bradley se dorește a fi cea mai avansată versiune de până acum, dispunând de o serie de îmbunătățiri. Printre aceste modernizări se numără în mod esențial integrarea sistemului de protecție activă Iron Fist Light (IFL), conceput pentru a contracara eficient atacurile cu sisteme anti-tanc.

Sistemul Iron Fist este o componentă esențială, care îi oferă unui blindat Bradley posibilitatea de a fi protejat în fața unei varietăți de amenințări, inclusiv a grenadelor propulsate de rachete, în medii diverse, de la teren deschis la zone urbane dens populate.

Iron First funcţionează pe principiul sistemului israelian activ de protecţie TROPHY. Acest detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor antitanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

Mecanismul său presupune lansarea unei încărcături explozive în direcția muniţiei care se apropie, detonând-o prin crearea unei unde de șoc care întrerupe sau deviază încărcătura explosivă.

Baza modelului M2A4E1, Bradley M2A4, este o versiune îmbunătățită, concepută pentru a răspunde provocărilor cu care s-au confruntat modelele anterioare ale Bradley M2, care au fost echipate cu blindaj și sisteme electronice suplimentare în timpul războiului din Irak. Aceste modificări au adăugat greutate și au redus capacitățile operaționale ale vehiculului.

U.S. Army a pus accentul pe restabilirea mobilității IFV-ului Bradley prin montarea unor șenile mai ușoare, a unor amortizoare noi, a unui sistem de asistență pentru suspensie și a unor bare de torsiune mai rezistente, cu scopul de a suporta a mai ușor greutatea mărită, menținând în același timp o gardă la sol suficientă pentru terenuri accidentate și reducând vulnerabilitatea la dispozitivele explozive improvizate (IED).

Pe lângă sistemul Iron Fist, M2A4E1 Bradley dispune și de alte îmbunătățiri, cum ar fi un sistem îmbunătățit de ochire în infraroșu de înaltă rezoluție și o unitate de control. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel