Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova

Într-un interviu acordat DefenseRomania, Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, povestește cum un consilier al premierului Ion Chicu i-a dat de înțeles că va urma „tăvălugul” asupra sa.

Viorel Morari, sub a cărui conducere Procuratura Anticorupție a investigat dosarul prin care Federația Rusă a finanțat partidul socialist PSRM sub care Igor Dodon a fost ales președinte, a fost arestat pe 10 ianuarie 2020 iar ulterior pe data de 23 ianuarie a fost suspendat din funcție.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție e acuzat că l-ar fi favorizat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, dar și de spălare de bani și îmbogățire ilicită.

Viorel Morari precizează că dosarele sale sunt politice și au ca scop împiedicarea anchetelor Procuraturii Anticorupție. Interesant este că ancheta împotriva sa a fost demarată imediat după ce pe 29 noiembrie 2019 președintele Igor Dodon a semnat decretul pentru numirea în funcția de procuror general al lui Alexandr Stoianoglo, despre care opoziția pro-europeană de la Chișinău afirmă că ar fi un apropiat al actualului președinte.

Totodată, după demiterea Guvernului Maia Sandu de către socialiști, premier a fost numit Ion Chicu, fost consilier prezidențial al lui Igor Dodon.

În tot acest context, Viorel Morari a afirmat pentru DefenseRomania că un consilier pe probleme juridice al premierului Ion Chicu i-a dat de înțeles ceea ce va urma după numirea noului procuror general al Republicii Moldova.

 

Morari: Nicolae Eșanu, consilierul premierului Chicu, mi-a dat de înțeles că după numirea noului procuror general urmează tăvălugul

 

Nu mi s-a spus direct că o să am probleme cu noul procuror general. Da, a fost un consilier al actualului premier Chicu, un oarecare Nicolae Eșanu, care mi-a dat de înțeles că după numirea noului procuror general va urma tăvălugul. Au fost insinuări”, ne-a precizat Viorel Morari.

Întrebat dacă 'amenințarea' a avut loc într-o discuție personală, Morari a afirmat: „Mai degrabă instituțională. Am fost contactat de consilierul respectiv și a solicitat să îl primesc în audiență, fapt care s-a și întâmplat. 

Interesant e că premierul Ion Chicu este cel care afirma în urmă cu câteva zile pe o rețea de socializare că „România geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Interviul complet pe care Viorel Morari l-a acordat DefenseRomania:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel