Derapaj românofob al premierului R. Moldova: România geme de cea mai mare corupție din Europa

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova

Premierul Republicii Moldova, într-un Executiv condus de facto de președintele Igor Dodon, a lansat un atac virulent la adresa țării noastre.

Declarațiile făcute de premierul Ion Chicu vin în contextul în care europarlamentarul liberal român Siegfried Mureșan a acuzat Guvernul de la Chișinău că întârzie adoptarearea reformelor necesare pentru distribuirea următoarei tranșe a ajutorului pe care Uniunea Europeană l-a acordat Republicii Moldova.

Premierul moldovean Chicu, care subliniem că deține și cetățenie română, a lansat un atac la adresa țării noastre, pe care o consideră „cea mai coruptă țară din Europa”.

„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de "adus mingi" buni...

Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal.

Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc”, a transmis Ion Chicu, pe pagina personală de Facebook.

Interesant e că mesajul premierului a strârnit un val de critici virulente la adresa sa. Postarea sa a fost luată cu asalt de cetățeni ai Republicii Moldova care l-au criticat pentru ieșirea împotriva României.

Nu putem să nu subliniem că același premier Ion Chicu își declara public considerația pentru ajutorul umanitar pe care România l-a acordat Basarabiei în contextul pandemiei de COVID-19. Șapte zile a ținut „minunea” Guvernului lui Dodon. În timpul ceremoniei de încheiere a misiunii medicilor militari și cei din SMURD în Republica Moldova, Chicu declara în urmă cu exact o săptămână:

Ați venit să ne ajutați, să combatem un pericol enorm pentru frații dvs. care trăiesc aici. Misiunea dvs. e un semnal că R. Moldova are sprijin, iar moldovenii au frați. (...) Vă mulțumim pentru exemplele bune și pentru ajutor. Acest ajutor ne arată cât de aproape suntem. Sunteți bineveniți aici oricând, sunteți aici acasă la dvs”, spunea la vremea respectivă Ion Chicu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel