Ministerul rus al Apărării acuză armata SUA de acţiuni ''agresive'' în regiunea Mării Negre

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a afirmat vineri că armata americană desfăşoară activităţi agresive în regiunea Mării Negre, creând o ameninţare la adresa stabilităţii regionale şi strategice, transmite Reuters.

Într-un comunicat citat de Interfax, ministerul a precizat că a detectat în ultimele 24 de ore şase aeronave ale NATO angajate în zboruri de recunoaştere deasupra Mării Negre.

Joi, ministerul rus a anunţat că a ridicat de la sol un avion de vânătoare pentru a intercepta un avion spion britanic care acţiona în apropierea peninsulei Crimeea, anexată de Moscova de la Ucraina în 2014, afirmând că incursiunea britanică face parte dintr-o intensificare mai amplă a activităţii militare a Statelor Unite şi aliaţilor în regiunea Mării Negre.

Citeşte şi: Situația aero-navală din Marea Neagră. Moscova înăsprește tonul acuzațiilor la adresa SUA și aliaților din regiune

Tot săptămâna aceasta, marţi, Ministerul Apărării rus a acuzat SUA de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră în apropierea coastelor Rusiei, ceea ce Moscova consideră a fi un ''factor destabilizator'' în regiunea limitrofă Ucrainei.

Un alt obiectiv al sporirii prezenţei militare a statelor NATO în Marea Neagră ar fi ''controlul militar al teritoriului Ucrainei'', a susţinut în declaraţia oficială de marţi generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt militar rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel