Miniștrii apărării din Rusia și Israel discută situația din sudul Siriei

Cristian Soare |
Data publicării:
Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, și omologul său rus, Serghei Shoygu
Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, și omologul său rus, Serghei Shoygu

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a purtat discuții duminică cu omologul său rus, Serghei Shoygu, cu privire la prezența militară iraniană în Siria.

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, și omologul său rus, Serghei Shoygu, au discutat telefonic despre luptele din sudul Siriei și despre încercările Iranului de a obține un punct de sprijin în țara vecină, a declarat serviciul de presă al șefului departamentului militar israelian.

Conversația a avut loc în ciuda conflictelor dintre forțele guvernamentale și opoziția din Siria, care se află la granița dintre Israel și Iordania, potrivit ynetnews.

"Lieberman și Shoygu au discutat situația din Siria și, în special, evenimentele din sudul țării, precum și încercările Iranului de a obține un punct de sprijin pe teritoriul sirian", a spus comunicatul de presă.

Potrivit serviciului său de presă, Lieberman a reiterat faptul că prezența militară a Iranului în Siria, precum și cea a aliaților libanezi, Hezbollah, este inadmisibilă

El a promis că Israelul "va acționa fără întârziere" dacă constată încercări ale Iranului de a câștiga un loc în țara vecină.

"Lieberman a subliniat încă o dată că scopul Israelului este de a elimina forțele iraniene și Hezbollah din Siria. El a subliniat de asemenea că Israelul va acționa imediat atunci când consideră că iranienii încearcă să-și consolideze pozițiile acolo", a informat serviciul de presă al ministrului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel