Militarii francezi au început antrenamentele pe noile vehicule Griffon

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Militarii francezi au început un amplu program de instruire pe noile vehicule multirol achiziționate Griffon. Soldații câștigă experiență de manevrare a unui vehicul nou, folosirea stațiilor de arme de la distanță și simulatoarele.

Postul public de televiziune din Franța, TF1, a publicat o înregistrare a uneia dintre etapele de pregătire a echipajului, care arată că operatorul de arme este instruit să se lupte cu vehiculele de luptă de tip infanterie de tip BMP-2.

BMP-2 este un vehicul de combatere a infanteriei de a doua generație, introdus în anii 1980 în Uniunea Sovietică, urmând modelului BMP-1 dezvoltat în anii '60. Vehiculul este în prezent utilizat în multe țări ale lumii, inclusiv în Rusia, Siria, Belarus și Ucraina.

 (w670)

Noul blindat Griffon este dezvoltat pe un vehicul blindat cu 6 roți, echipat cu o stație de arme comandată de la distanță care poate fi: o mitralieră de 12,7 mm, fie o mitralieră de 7,62 mm, fie un lansator automat de grenade de 40 mm. Pentru a reînnoi transportoarele blindate, Griffon este capabil să asigure un spectru larg de misiuni.

Vehiculul se bazează pe un șasiu comercial 6x6 și poate transporta până la opt soldați.

(w670)

În prezent, sunt planificate șase versiuni ale Griffon-ului, patru dintre acestea fiind comandate în prima tranșă (Transportor Blindat de Personal, Centru de Comandă, Ambulanță și Observator pentru artilerie). După anul 2021 ar putea fi comandată o versiune mult mai ușoară de 4×4, care va fi folosită ca vehicul de recunoaștere.

(w670)

Griffon utilizează motoare comerciale standard pentru camioane, care au fost adaptate pentru a utiliza o gamă mai largă de combustibili. Vehiculul are un sistem de suprapresiune pentru a menține protecția constantă a compartimentului de trupe împotriva amenințărilor chimice, biologice și radiologice. De asemenea soldații nu vor mai fierbe la propriu întrucât Griffon este dotat cu aer condiționat.

 

Vezi și: Armata franceză a primit oficial primele vehicule blindate din seria VBMR de tip Griffon

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel