Armata franceză a primit oficial primele vehicule blindate din seria VBMR de tip Griffon

Eduard Pascu |
Data publicării:
VBMR Griffon
VBMR Griffon

Armata franceză a primit în mod oficial primele vehicule blindate Griffon 6×6 multi-rol în timpul unei ceremonii la care a participat ministrul apărării, Florence Parly.

VBMR Griffon este un vehicul blindat multi-rol care va înlocui transportatorul de personal blindat al armatei franceze VAB.

Potrivit army-technology.com, VBMR Griffon este construit pe șaseiul unui vehicul de teren pentru șosea de 6×6, prezintă o arhitectură modulară cu o greutate maximă totală a vehiculului de 24 de tone. Acesta este echipat cu o echipă de două persoane și poate găzdui până la opt persoane.

Structura vehiculului blindat este convențională, cu compartimentul motor situat în partea din față, cabina echipajului din mijloc și compartimentul de trupe din spate.

Noul vehicul blindat al armatei franceze este echipat cu o mitralieră cu comandă de la distanță, MAG 58 de 12.7 mm sau 7.62 mm sau cu lansator automat de grenade de 40 mm.

Armamentul opțional al vehiculului include sistemul militar FELIN, mortierul de 81 mm și racheta cu rază medie de acțiune MMP.

Conceput în conformitate cu nivelurile ridicate ale standardului NATO STANAG, Griffon VBMR oferă o protecție îmbunătățită față de VAB. Pot rezista focului de arme de calibru mic, proiectilelor brizante, dispozitivului exploziv improvizat (IED) și exploziilor de mine.

Vehiculele Griffon 6×6 VBMR sunt o etapă importantă în programul de înzestrare Scorpion. Aceste vehicule de luptă cu roți întregesc, programul Scorpion, alături de Jaguar și Serval, care reînnoiesc gama blindată a forței terestre franceze.

Vezi și: Martor cheie în cazul MH-17. Forțele de Operațiuni Speciale din Ucraina l-au extras din teritoriile ocupate pe fostul comandant al apărării antiaeriene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel