MBDA, rachetă Sea Venom/ANL. Campanie de tragere, test de la bordul unui elicopter

Darius Muresan |
Data publicării:
Racheta Sea Venom/ANL, produsă de MBDA, a doua tragere de succes
Racheta Sea Venom/ANL, produsă de MBDA, a doua tragere de succes

Racheta Sea Venom/ANL, produsă de MBDA, a încheiat cu succes cea de-a doua campanie de trageri de la bordul unui elicopter pentru teste de tip Panther aparținând Agenției Franceze pentru Armament (DGA). Exercițiul a avut loc la Ile Du Levant, în sud-estul Franței, pe 18 aprilie 2018.

Tragerea a evidențiat capabilitățile Lock On After Launch (LOAL) ale rachetei Sea Venom/ANL. Exercițiul a validat, de asemenea, capabilitățile de zbor la altitudine joasă, aproape de suprafața mării, precum și eficiența transmiterii informațiilor între rachetă și elicopter și capabilitatea dirijării autonome a Sea Venom/ANL, folosind imagini din ghidajul în infraroșu.

Guto Bebb, ministrul britanic pentru achiziții militare, a spus:

"Sea Venom este o nouă armă care va ajuta Marina Militară Regală să mențină securitatea Regatului Unit al Marii Britanii, într-o perioadă în care asistăm la intensificarea amenințărilor la nivel global. Racheta de greutate medie, subsonică, dotată cu sistem sea-skimming, care va echipa elicopterul nostru Wildcat, va adăuga capabilități impresionante de apărare pe mare a forțelor noastre navale și va asigura echiparea necesară pentru a face față oricărei situații. Tragerea-test, derulată de Franța și Marea Britanie, este o imagine puternică a colaborării celor două națiuni pentru a proteja mările globale."

Frank Bastart, coordonatorul programului Sea Venom/ANL la MBDA, a spus:

"Suntem încântați că a doua sesiune de tragere cu Sea Venom/ANL a fost un succes total. Am testat acum o serie de capabilități ale rachetei și aceasta a performat la capacitate maximă, ceea ce confirmă efortul susținut și talentul echipelor de proiectare și producție în conjuncție cu Agenția Franceză pentru Armament. Acesta este un reper important în dezvoltarea rachetei și atunci când va deveni operațională, Sea Venom/ANL va spori semnificativ capabilitățile forțelor navale britanice și franceze”, se arată într-un comunicat.

Racheta face față unor provocări multiple

Sea Venom/ANL face parte dintr-un program anglo-francez care se înscrie în Tratatul Lancaster House semnat de Marea Britanie și Franța în noiembrie 2010 și este prevăzută cu modul "fire and forget", alături de capabilități "operator above the loop" pentru menținerea controlului de-a lungul întregii traiectorii a rachetei. A fost proiectată pentru a fi folosită pe o multitudine de platforme; în Marea Britanie, racheta va fi folosită de pe elicopterul AW159 Wildcat, în timp ce Franța va opera racheta de la bordul viitorului său elicopter Light Joint (HIL - Hélicoptère Interarmées Léger).

Racheta este proiectată să permită elicopterelor forțelor navale ale celor două state să facă față unor provocări multiple, printre care nave de patrulare rapide, corvete și ținte de pe coastă.

MBDA a câștigat contractul pentru producția Sea Venom/ANL în martie 2014. Programul comun este primul care beneficiază din plin de prevederile inițiativei de colaborare "One Complex Weapons", al cărei scop este consolidarea industriei anglo-franceze de rachete în jurul MBDA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel