MBDA a efectuat un al doilea test cu racheta anti-navă Marte ER

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea de-a doua campanie de trageri pentru racheta anti-navă Marte ER, a MBDA, a avut loc în poligonul de testare PISQ (Poligono Interforze del Salto di Quirra) din Sardinia. Acest test a confirmat designul și performanța rachetei, marcând o etapă critică în procesul de dezvoltare.

Față de prima tragere, care a avut loc la sfârșitul anului 2018, au fost testate mai multe caracteristici și funcționalități, printre care: un sistem de navigație integrat, un focos "fly-over" de proximitate, o configurație avansată pentru sistemul de activare și control. Racheta dispune, de asemenea, de ghidare termica cu un nou cap de căutare proiectat și dezvoltat de MBDA Seeker Division, potrivit unui comunicat remis DefenseRomania de MBDA

Ținta plutitoare a fost lovită cu o precizie aproape perfectă, după un zbor de aproximativ 100 km. Prin efectuarea mai multor manevre majore, inclusiv zbor razant la suprafața apei la viteză foarte mare, au fost testate limitele rachetei.

Interceptarea țintei a confirmat comportamentul perfect al rachetei, iar sistemul de telemetrie a înregistrat o cantitate imensă de date. Datele de zbor au arătat o aliniere foarte bună cu rezultatele simulării.

Programul Marte ER progresează într-un ritm susținut pentru a răspunde cerințelor clienților, iar integrarea completă a rachetei Marte ER pe platforma Eurofighter Typhoon continuă în ritmul prevăzut, pentru a implementa o capabilitate anti-navă pe avionul de luptă.

 

Marte ER este a treia generație a familiei de sisteme de rachetă Marte


Derivat din Marte MK2/S, versiunea Marte ER este diferită în principal prin introducerea unui motor turbojet care crește semnificativ raza efectivă de acțiune a rachetei. Marte ER dispune de aceleași interfețe și aceeași doctrină de suport logistic ca Marte MK2/S. Acest lucru înseamnă că nu sunt necesare modificări hardware ale platformei pentru cei care sunt deja calificați pentru familia Marte, cum ar fi NH90 și AW101. Familia Marte este formată din rachete anti-navă lansate de elicoptere, avioane rapide, nave și baterii de coastă.

MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze și să producă rachete și sisteme de rachete care corespund în totalitate nevoilor operaționale curente și viitoare ale celor trei forțe armate (terestră, navală și aeriană). Cu o prezenţă importantă în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a obţinut în 2018 venituri de 3,2 miliarde de euro cu un registru de comenzi de 17,4 miliarde de euro. În total, grupul oferă 45 de sisteme de rachete și contramăsuri operaţionale deja şi peste 15 alte tipuri aflate în curs de dezvoltare. MBDA este deținut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel