Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul american al Apărării și șeful Pentagonului, Mark Esper, într-un interviu acordat Fox News, a vorbit despre armele hipersonice.

Mark Esper a declarat că Statele Unite ale Americii vor deține arme hipersonice în următoarea perioadă. Esper nu a oferit un orizont de timp mai exact, dar s-a rezumat să menționeze că acest lucru se va întâmpla în următorii ani.

Întrebat despre cât de aproape este Washingtonul să dețină o armă hipersonică, șeful Pentagonului le-a declarat celor de la Fox News: „Cred că este o chestiune de doar câțiva ani, dacă insistați”.

Ulterior declarației lui Esper, secretarul armatei americane, Ryan D. McCarthy, menționase că SUA sunt dispuse să examineze toate posibilitățile de dezvoltare a rachetelor interzise de tratatul nuclear INF care a fost denunțat atât de Rusia cât și de SUA. McCarthy a mai menționat că în mod categoric armele hipersonice reprezintă un obiectiv pentru America.

În luna martie acestui an, Rusia s-a lăudat că este singura națiune care deține deja arme hipersonice.

Știm foarte bine că, până în prezent, nimeni altcineva în afară de Rusia nu mai deține arme hipersonice. Dar suntem conștienți că și alte state vor dezvolta mai devreme sau mai târziu aceste arme”, a spus Vladimir Putin, în martie, în urma unei reuniuni guvernamentale.

CITEȘTE ȘI: SUA susțin că Rusia a furat tehnologia armei hipersonice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel