Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice

Tudor Curtifan / 23 aug 2019 / 20:19

Secretarul american al Apărării și șeful Pentagonului, Mark Esper, într-un interviu acordat Fox News, a vorbit despre armele hipersonice.

Mark Esper a declarat că Statele Unite ale Americii vor deține arme hipersonice în următoarea perioadă. Esper nu a oferit un orizont de timp mai exact, dar s-a rezumat să menționeze că acest lucru se va întâmpla în următorii ani.

Întrebat despre cât de aproape este Washingtonul să dețină o armă hipersonică, șeful Pentagonului le-a declarat celor de la Fox News: „Cred că este o chestiune de doar câțiva ani, dacă insistați”.

Ulterior declarației lui Esper, secretarul armatei americane, Ryan D. McCarthy, menționase că SUA sunt dispuse să examineze toate posibilitățile de dezvoltare a rachetelor interzise de tratatul nuclear INF care a fost denunțat atât de Rusia cât și de SUA. McCarthy a mai menționat că în mod categoric armele hipersonice reprezintă un obiectiv pentru America.

În luna martie acestui an, Rusia s-a lăudat că este singura națiune care deține deja arme hipersonice.

Știm foarte bine că, până în prezent, nimeni altcineva în afară de Rusia nu mai deține arme hipersonice. Dar suntem conștienți că și alte state vor dezvolta mai devreme sau mai târziu aceste arme”, a spus Vladimir Putin, în martie, în urma unei reuniuni guvernamentale.

CITEȘTE ȘI: SUA susțin că Rusia a furat tehnologia armei hipersonice

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy