Bolton susține că Rusia a furat tehnologia armei hipersonice

Eduard Pascu |
Data publicării:

Consilierul prezidențial al SUA pentru securitate națională, John Bolton, a declarat că Rusia a furat multe tehnologii de la Statele Unite, inclusiv cea pentru crearea de arme hipersonice, potrivit unui interviu acordat Voice of America, transmite paginaderusia.

Când i s-a cerut să comenteze incidentul de pe platforma de încercări a marinei ruse din apropierea de Severodvinsk, consilierul lui Donald Trump a spus că partea rusă cheltuiește mulți bani pentru apărare, creând un arsenal de tehnologii care au fost în mare parte furate din Statele Unite.

„În mod clar, acolo ceva nu a mers cum trebuie. Dar acest lucru demonstrează că, deși Rusia se compară ca putere economică cu Olanda, ea cheltuie în continuare mulți bani pentru apărare, nu doar ca să-și modernizeze arsenalul nuclear, ci și pentru a crea noi tipuri de lansatoare, rachete hipersonice, cu bloc hipersonic, tehnologie în mare parte furată din SUA”, a spus Bolton.
Aceste capabilități ale Rusiei și probabilitatea ca și alte țări să obțină astfel de tehnologii rămân o problemă pentru Statele Unite și aliații săi, a menționat el.

La 8 august, Ministerul Apărării din Rusia a raportat că șase persoane au fost rănite și două au fost ucise în regiunea Arkhangelsk, în timpul unei explozii pe un poligon de teste.

Pe 10 august, corporația de stat Rosatom a anunțat că, în urma exploziei au fost uciși 5 angajați Rosatom, iar alte trei persoane au fost rănite.

Surse din administrația americană au declarat că explozia de lângă Severodvinsk a fost legată de programula rusesc pentru dezvoltarea rachetelor hipersonice.

Vezi și: Primele victime ale cursei înarmării nucleare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel