Kievul, pregătit de gherilă urbană. 1 milion de bărbați sunt gata să lupte împotriva Rusiei. Klitschko: România e și ea în planurile lui Putin

Tehnică militară rusă distrusă pe străzile Ucrainei. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Tehnică militară rusă distrusă pe străzile Ucrainei. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Vitali Klitschko, primarul Kievului, vorbește într-un interviu despre căderea Kievului și planurile lui Vladimir Putin de refacere a imperiului rus, planuri care vizează, în opinia fostului mare pugilist, inclusiv România.

În cadrul programului News Hour With CNN, postul de televiziune Antena 3 a difuzat un interviu cu Vitali Klitschko, primarul Kievului. Acesta spune că în Kiev sunt peste 1 milion de bărbați gata să lupte și și-a arătat convingerea că Federația Rusă nu va putea captura Capitala Ucrainei.

Kievul e pregătit pentru luptă de gherilă urbană împotriva trupelor ruse invadatoare.

„Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul. Vă explic și de ce. Peste 1 milion de bărbați sunt în Kiev și toată lumea e gata să apere orașul. În acest moment am construit baricade la fiecare intersecție. Suntem gata să luptăm. Jumătate din sângele meu este rus, mama mea este rusoaică, nu am avut niciodată ceva împotriva rușilor. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi”, a precizat Vitali Klitschko care a adăugat că ucrainienii sunt pregătiți să apere fiecare clădire din Kiev iar cea mai înfiorătoare imagine pe care a văzut-o de la începutul invaziei ruse au fost copiii uciși.

Întrebat dacă consideră că Vladimir Putin se va opri la Ucraina, stat pe care deja l-a invadat, fost pugilist, campion mondial, a spus că Federația Rusă are ținte mai mari, amintind de statele baltice. Totodată, primarul Kievului consideră că și România ar putea face parte din planurile Rusiei.

„Planurile lui Vladimir Putin sunt refacerea imperiului rus. România să nu uite că a făcut parte din zona de influență a acestuia. Unde se vor opri ambițiile Rusiei? În Donețk și Lugansk? Nu!”, a precizat Vitali Klitschko care a amintit că rușii au mai invadat țările baltice sau Polonia.

„Mai mult ca sigur România poate fi în planurile rușilor”, a conchis acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel