Kievul pregătește fiecare pas și spune care sunt cele trei condiții necesare unei contraofensive: Arme, instruire și reparații

Imagine ilustrativă: Tanc Leopard 2 A4 / Foto: Armata finlandeză
Imagine ilustrativă: Tanc Leopard 2 A4 / Foto: Armata finlandeză

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov a explicat că vorbim de un război al resurselor, iar rușii folosesc arme și muniții acumulate de-a lungul deceniilor.

Anterior, rușii foloseau până la 60.000 de proiectile pe zi, dar acum acest număr a scăzut. Cu toate acestea, pentru Ucraina, problema muniției este acută.

Plecând de la problema munițiilor, Rexnikov a detaliat care sunt cele trei condiții pentru o contraofensivă ucraineană reușită:

  1. dotarea Armatei cu echipamentele necesare,

  2. instruirea militarilor la standarde moderne și

  3. asigurarea muniției și echipamentelor, pe toată durata desfășurării acțiunilor de luptă.

Al treilea punct presupune reînnoirea constantă a tuturor cheltuielilor, de la îmbrăcăminte la muniție, a mai spus Reznikov într-un interviu transmis la nivel național, scrie Slovo i Dilo

„Acestea sunt cele trei componente. Și cred că, de astăzi, ajungem aproape de linia de sosire, când putem spune: da, totul este gata. Și apoi, conform deciziei și înțelegerii situației de pe câmpul de luptă, putem afirma că sunt cele trei condiții  sunt îndeplinite. Statul Major General, comandantul șef și echipa sa vor ști clar cum, unde și când (va începe contraofensiva n.r.)”, a subliniat el.

 

Menținerea echipamentelor în serviciul de luptă

Foto: Motor de Leopard 2A4 / Forțele armate spaniole

În ceea ce privește punctul trei, Reznikov a remarcat că Ucraina are trei linii de serviciu și reparare a echipamentelor militare.

Prima linie. Mici reparații în derulare care au loc imediat pe câmpul de luptă, unde echipajele ucrainene sunt antrenate și știu să o facă.

„Întreprinderile noastre, nu doar de stat, ci și private, au învățat să facă unele lucruri care sunt mai bune decât originalul. Am ținut personal în mâini una dintre piesele obuzierului autopropulsat american M109”, susține Reznikov.

A doua linie. Reparația este mai complicată, dar se poate face la întreprinderile ucrainene nu departe de linia frontului, în acele orașe în care există facilități industriale. Dar o astfel de reparație necesită schițe, documente de inginerie, licențe și permise. Există negocieri constante în acest sens.

A treia linie. Aceasta este o reparație complexă, atunci când echipamentul este trimis în străinătate. În acest scop, au fost construite mai multe hub-uri în țările partenere.

„De exemplu, pe Leopard, am semnat un memorandum la ultimul Ramstein împreună cu ministrul apărării al Germaniei și ministrul apărării al Poloniei ”, a conchis ministrul, care face referire la uzina Bumar-Labedy din Glywice - Polonia.

Producătorul german de arme Rheinmetall intenționează să construiască un centru de întreținere și logistică la Satu Mare, pentru armele folosite pe frontul din Ucraina.

Hub-ul logistic ar urma să fie situat în apropierea graniței cu Ucraina și va deservi obuziere autopropulsate, vehicule de luptă de infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs și camioane militare.

Totuși, ministrul economiei Florin Spătaru spune că nu a primit încă o astfel de solicitare de la Rheinmetall.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel