O nouă încercare. După ce primul avion Su-57 s-a prăbușit, rușii au efectuat primul zbor cu a doua aeronavă

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Potrivit unor postări locale din 31.10.2020 de pe rețelele de socializare, al doilea avion de vânătoare rusesc de tip Su-57 din producția de serie a efectuat primul zbor deasupra localității Komsomolsk pe Amur.

După cum au informat sursele „al doilea prim avion Su-57” a decolat și a aterizat pentru prima dată de pe aerodromul din Komsomolsk pe Amur al Întreprinderii de aviație.

Anterior, reprezentanții întreprinderii anunțaseră că avionul va efectua primul zbor până la sfârșitul lunii octombrie. Predarea aeronavei către Ministerul rus al Apărării este planificată pentru sfârșitul anului.

Pe rețelele de socializare, avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57 a fost denumit „al doilea prim avion din producția de serie”, deoarece primul avion de acest tip destinat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse s-a prăbușit, pe 24 decembrie 2019, în timpul unui zbor de testare. După acest incident, toate zborurile cu avioanele Su-57 au fost suspendate.

În prezent, Întreprinderea de aviație din Komsomolsk pe Amur îndeplinește un contract încheiat în anul 2019 pentru livrarea a 76 de avioane de vânătoare Su-57, cu care vor fi dotate trei regimente de aviație. Începerea predării către beneficiar a acestor aeronave este prevăzută pentru anul 2021, iar finalizarea este planificată pentru 2027.

După cum s-a informat anterior, primele avioane de vânătoare produse vor merge la trupe cu motoare pentru prima etapă, urmând ca aeronavele Su-57 cu motoare pentru etapa a doua să fie primite începând din 2025.

CITEȘTE ȘI: Prăbușirea primului Su-57 ar putea ascunde o situație mult mai gravă. Mușamalizează Rusia incidentul?

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel