Rușii vor încheia testarea noilor armamente pentru avionul de vânătoare Su-57 în anul 2021

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Interfax, prim-vicepreședintele Consiliului de Administrație al Comisiei Militare Industriale din Rusia, Andrei Yelchaninov, a declarat, pe 16.12.2020, că testarea armamentelor pentru noile avioane de vânătoare Su-57, inclusiv a celor amplasate în interiorul fuzelajului, se va încheia în anul 2021.

“Particularitatea avionului Su-57 constă în faptul că acesta nu întrebuințează numai armamente utilizate deja de alte avioane de luptă (MiG-29, Su-30SM sau Su-34), ci și tipuri noi de arme, care vor fi amplasate în spațiul din interiorul fuzelajului. Testele acestora vor fi finalizate în anul 2021, ca parte a noului complex de arme de aviație”, a spus Yelchaninov.

Acesta a precizat că este vorba despre categorii absolut noi de armamente, care au fost dezvoltate de la zero, inclusiv cu întrebuințarea unor principii noi de dirijare.

“Este vorba cu adevărat de un mare pas înainte. Su-57 este un avion inteligent cu arme inteligente, respectiv rachete aer-aer și aer-sol”, a menționat Yelchaninov. 

Potrivit declarațiilor sale, predarea la trupe a primului avion Su-57 din producția de serie va avea loc în termenul stabilit, adică până la sfârșitul anului 2020.

“Există o încredere deplină că aeronava, în forma în care este transferată la trupe, va finaliza testele de stat în anul 2021, toate problemele tehnice fiind rezolvate. Cele 10 prototipuri ale avionului Su-57 produse până în prezent au efectuat deja peste 4.200 de zboruri de testare”, a spus Yelchaninov.

Acesta a adăugat că specialiștii ruși continuă lucrul asupra dezvoltării motorului pentru etapa a doua, care vor fi folosit în viitor de aeronavele Su-57. “Sperăm ca, în cadrul contractului actual sau a celui următor, avioanele să fie livrate cu noile motoare”, a concluzionat reprezentantul Comisiei Militare Industriale.

Comentariul autorului: Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un contract privind achiziționarea unui lot de 76 de avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. Acestea vor fi livrate și vor fi introduse în dotarea Forțelor Aerocosmice până în anul 2027.

Prima aeronavă Su-57 trebuia să fie transferată beneficiarului la sfârșitul anului 2019, însă aceasta s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare.

Reprezentanții ruși intenționează să echipeze cu noile avioane trei regimente de aviație. Fiecare dintre acestea va avea câte două escadrile, formate din 12 avioane fiecare. Restul aeronavelor vor fi incluse în dotarea centrului de instrucție al Forțelor Aeriene din Lipetsk.

Primele regimente formate cu noile avioane de vânătoare vor fi dislocate în Regiunile Militare Sud și Vest.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel