Rușii spun că sunt gata să bată palma: Arme de asalt Kalașnikov AK-203, produse în India, pentru Armata indiană

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media
AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media

Rosoboronexport, parte a Rostec, a anunțat că e gata să semneze cu India contractul privind puștile de asalt AK-203 pentru Armata indiană.

Un reprezentant al Rosoboronexport, în cadrul expoziției Aero India, a declarat pentru agenția Tass că producătorul rus e pregătit să semneze în viitorul apropiat contractul pentru armele de asalt AK-203, destinate Armatei Indiei. Sursa citată precizează că actul a fost deja pregătit pentru semnare.

Asta înseamnă că rușii și indienii au căzut la un acord după ce au depășit problemele. DefenseRomania a scris încă de anul trecut că producția nu a putut începe atunci deoarece rușii și indienii nu au căzut la un acord cu privire la costul programului. Începerea producției a fost îngreunată și de pandemia de COVID-19.

Armele de asalt vor fi produse de către o asocierea de tip joint venture, între compania rusă Kalașnikov și compania indiană OFB: Indo-Russian Rifles Private Ltd. (IRRPL)  Puștile de asalt vor fi produse în India, în regiunea Amethi.

Potrivit datelor apărute în presă în trecut, programul prevede fabricarea în India a peste 700.000 de puști de asalt AK-203 de calibru 7.62x39 mm, estimându-se o producție de aproximativ 70.000 de arme anual. Noile arme câtăresc 3.8 kg și potrivit companiei rusești îndeplinesc toate cerințele Armatei Indiei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel