Rușii spun că sunt gata să bată palma: Arme de asalt Kalașnikov AK-203, produse în India, pentru Armata indiană

Tudor Curtifan / 04 feb 2021 / 20:44
AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media
AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media

Rosoboronexport, parte a Rostec, a anunțat că e gata să semneze cu India contractul privind puștile de asalt AK-203 pentru Armata indiană.

Un reprezentant al Rosoboronexport, în cadrul expoziției Aero India, a declarat pentru agenția Tass că producătorul rus e pregătit să semneze în viitorul apropiat contractul pentru armele de asalt AK-203, destinate Armatei Indiei. Sursa citată precizează că actul a fost deja pregătit pentru semnare.

Asta înseamnă că rușii și indienii au căzut la un acord după ce au depășit problemele. DefenseRomania a scris încă de anul trecut că producția nu a putut începe atunci deoarece rușii și indienii nu au căzut la un acord cu privire la costul programului. Începerea producției a fost îngreunată și de pandemia de COVID-19.

Armele de asalt vor fi produse de către o asocierea de tip joint venture, între compania rusă Kalașnikov și compania indiană OFB: Indo-Russian Rifles Private Ltd. (IRRPL)  Puștile de asalt vor fi produse în India, în regiunea Amethi.

Potrivit datelor apărute în presă în trecut, programul prevede fabricarea în India a peste 700.000 de puști de asalt AK-203 de calibru 7.62x39 mm, estimându-se o producție de aproximativ 70.000 de arme anual. Noile arme câtăresc 3.8 kg și potrivit companiei rusești îndeplinesc toate cerințele Armatei Indiei.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy