India și Rusia întâmpină noi dificultăți în producerea armelor de asalt AK-203 pentru Armata indiană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media
AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media

Programul prin care India ar trebui să achiziționeze arme de asalt rusești Kalașnikov AK-203 întâmpină noi dificultăți.

Armele ar trebui produse de către o asocierea de tip joint venture, dintre compania rusă Kalașnikov și compania indiană OFB - Indo-Russian Rifles Private Ltd. (IRRPL)  Armele vor fi produse în India, în regiunea Amethi.

Dar începerea producției în cursul acestui an e puțin probabilă, potrivit celor de la Economic Times. Sursa citată afirmă că cele două părți nu au căzut la un numitor comun în ceea ce privește costul programului și dezvoltarea primelor puști de asalt.

2. -imagine fara descriere- (ak_203_23057200.jpg)

Pe lângă problema financiară, a apărut și cea cauzată de restricțiile impuse de noul coronavirus care au afectat și ele programul aflat deja în întârziere.

Astfel, e puțin probabil ca producția noilor arme de asalt AK-203 de calibrul 7.62x39 mm să înceapă în cursul acestui an. Armele sunt destinate Armatei indiene.

În cursul anului trecut, amintește și Tass, Kalașnikov a deschis o fabrică în India pentru dezvoltarea noilor arme. Programul e așteptat să genereze pe lângă schimb de tehnologie și cel puțin 200 de noi locuri de muncă în India.

Programul prevede fabricarea a peste 700.000 de puști de asalt AK-203 în India estimându-se o producție de aproximativ 70.000 de arme anual. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel