Forţele Armate Ruse construiesc "Flakturm" pentru a contracara dronele ucrainene (Foto): Se încearcă protejarea Mosocovei cu ''turnuri de apărare antiaeriană''

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În încercarea disperată de a contracara atacurile cu drone ucrainene, Forţele Armate Ruse construiesc în jurul Moscovei facilităţi de apărare aeriană, investind resurse semnificative în crearea unor aşa-zise ''Flakturm'' (n.r. turnuri fortificate de apărare antiaeriană construire în perioada Germaniei naziste). După cum reiese din mai multe imaginii publicate pe reţele de socializare, Armata rusă a amplasat sisteme de apărare antiaeriană Pantsir în vârful unor structuri metalice de tip tur aflate în jurul Moscovei.

 

Scopul acestor structuri este destul de simplu: să facă posibilă amplasarea la o înălţime mai mare a sistemelor de apărare aeriană, cum ar fi Pantsir, mărind raza de acţiune a stației radar.

Un astfel de dig oferă 10 metri în plus, ceea ce înseamnă o creștere a razei de acțiune de la 33 km la 42 km împotriva țintelor aflate la o altitudine de 50 de metri.

Dar, în unele cazuri, aceleași sisteme Pantsi sunt ridicate pe turnuri speciale, care, în cazul unei înălțimi de 50 de metri, permit deja extinderea razei de acțiune la 58 km, împotriva unei ținte la joasă altitudine.

Se zvonește de mult timp că există baterii ale unor sisteme de apărare aeriană împrăștiate în apropierea capitalei ruse, dar acestea nu au fost prezentate oficial până acum.

Postul rus de televiziune Russia 24 a difuzat recent imagini care arată sisteme Pantsir amplasate pe acoperișul unor turnuri antiaeriene, asemănătoare cu ''Flakturme'' construite de Germania nazistă.

Costul unor astfel de structuri nu este specificat, dar într-un interviu, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că 1.500-2.000 de persoane lucrează zilnic pentru a crea noi ''poziții de apărare aeriană'' şi ar fi nevoie de până la 4 zile pentru a realiza o singură facilitate de acest fel.

Aceste ''turnuri de apărare antiaeriană'' sunt construite în contextul în care ruşii se confruntă cu noi provocări legate de securitatea Moscovei - atacurile cu drone efectuate de ucraineni. Obiectivul principal al acestor atacuri este de a semăna panică, lipsa de încredere în capacitățile de apărare ale armatei ruse și încercările de a submina încrederea în statul rus ca atare. 

Youtube video image

Astfel, atacurile cu drone asupra Moscovei și-au atins principalul obiectiv - să forțeze armata rusă să concentreze un număr mare de sisteme de apărare aeriană în zona capitalei, reducând astfel numărul acestora pe front.

De asemenea, trebuie să înțelegem faptul că Rusia este o țară imensă din punct de vedere al suprafeței, iar armata rusă nu poate asigura un nivel uniform de protecţie pentru întregul său teritoriu, nici măcar în raza de acțiune a dronelor kamikaze ucrainene. Acest lucru înseamnă că va fi, de asemenea, mai ușor pentru ucraineni să lovească alte ținte, precum și să opereze pe linia frontului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel