Forțele Navale Române, simpozion "Performanţă, rigurozitate şi competenţă în cercetarea ştiinţifică"

Sebastian Florea |
Data publicării:

Zeci de specialiști participă, joi, la lucrările simpozionului "Performanţă, rigurozitate şi competenţă în cercetarea ştiinţifică".

Peste 60 de specialişti în domeniul studiului, proiectării şi construcţiei de echipamente pentru activităţi submerse participă, joi, la lucrările simpozionului "Performanţă, rigurozitate şi competenţă în cercetarea ştiinţifică", organizat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Forţele Navale (CCŞSFN), la sediul din Constanţa.

Potrivit ofiţerului de presă al CCŞFN, căpitan comandor Valerică Roşca, la lucările simpozionului au confirmat participarea peste 60 de specialişti în domeniu, o parte dintre invitaţi urmând să susţină şi comunicări ştiinţifice în cadrul celor două secţiuni.

"Evenimentul este structurat pe două secţiuni, una dedicată preocupărilor specialiştilor din centru şi colaboratorilor noştri, aici urmând să fie prezentate zece comunicări ştiinţifice, şi cea de doua secţiune, rezervată lucrărilor ştiinţifice elaborate în timpul implementării proiectului MAR-S, pentru realizarea unui instrument de investigare geofizică şi imagistică în sprijinul securităţii spaţiului maritim românesc, finanţat prin Programul PNIII - P2 (Creşterea competitivităţii economiei româneşti prin cercetare, dezvoltare şi inovare)", a declarat, pentru Agerpres, Valerică Roşca.

Simpozionul "Performanţă, rigurozitate şi competenţă în cercetarea ştiinţifică" este organizat de specialiştii CCŞFN în colaborare cu reprezentanţi ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină - GEOECOMAR şi va include, pe lângă prezentarea lucrărilor ştiinţifice, sesiuni de informări şi schimburi de idei între reprezentanţii structurilor colaboratoare din mediul universitar şi de cercetare-dezvoltare inovare şi partenerii din industria de apărare, precum şi o expoziţie cu realizările cercetătorilor din instituţie.

Centrul de Cercetări Ştiinţifice al Marinei Militare a luat fiinţă la data de 18 octombrie 1966, prin Ordinul Ministrului Forţelor Armate nr. CL 00/1080, funcţionând în subordinea Comandamentului Marinei Militare, fiind încartiruit într-unul din pavilioanele cazărmii Direcţiei Hidrografice Maritime din Constanţa.

Prin Ordinul Comandantului Marinei Militare din 5 noiembrie 1966, căpitanul de rangul I ing. Ion Miulescu a fost numit şef al centrului şi a fost însărcinat cu operaţiunile de înfiinţare a acestei instituţii. Din 7 ianuarie 1998, centrul a fost integrat în structura Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, subordonată Departamentului pentru Armamente, sub denumirea de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Tehnică de Marină, iar pe 20 noiembrie 2001, prin Comunicarea Statului Major General nr. G3/4067 din 1 noiembrie 2001, instituţia primeşte denumirea actuală: Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Forţele Navale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel