Forțele de Rachete Strategice ale Federației Ruse vor fi complet echipate cu sisteme moderne până în 2024

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ponderea sistemelor moderne de rachete moderne strategice (RVSN) din dotarea armatei ruse va atinge 100% până în 2024, a declarat pentru ziarul Krasnaya Zvezda (Steaua Roșie) comandantul Forțelor de Rachete Strategice, general-colonelul Serghei Karakaev, potrivit TASS.

„Până în anul 2024, ponderea sistemelor moderne de rachete va ajunge la 100%, ceea ce înseamnă că Forțele de Rachete Strategice vor trage linia, după care nu vor mai avea sisteme de rachete învechite, produse încă din perioada sovietică", a declarat generalul Karakaev.

 

În dotarea RVSN se află șapte tipuri de complexe de rachete


Acesta a adăugat că RSVN dispun în prezent de șapte tipuri de sisteme de rachete. „Patru dintre ele sunt sisteme staționare: Voevoda, Stilet, Topol-M și Yars. Grupul mobil de sisteme de rachete include modelele Topol, Topol-M și Yars", a explicat oficialul rus.

„În viitorul cel mai apropiat, planificăm să echipăm treptat toate unitățile de rachete cu sisteme noi de rachete Yars, Avangard și Sarmat", a spus Karakaev.

Potrivit precizărilor generalului rus, la sfârșitul anului 2019, procentul de tehnică militară modernă din dotarea RVSN va ajunge la 76%. În total, în anul 2019, în cadrul Programului de stat pentru înzestrare, au fost introduse în dotarea RVSN aproximativ 100 de unități de armamente și tehnică militară nouă.

 

În anul 2020, Forțele de Rachete Strategice ale Federației Ruse vor lansa șase rachete balistice intercontinetale


„Șase teste ale ICBM sunt planificate pentru 2020, inclusiv cinci de la cosmodromul Plesetsk", a mai spus Karakaev.

El a amintit că, în cursul anului 2019, RVSN a efectuat cinci teste cu rachete strategice, inclusiv trei de la cosmodromul Plesetsk și două de la poligonul de antrenament Kapustin Yar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel