Flota rusă a Mării Negre a efectuat exerciţii cu complexe de rachete antinavă Bastion și Bereg

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Personalul sistemelor de rachete antinavă Bastion și Bereg ale Flotei militare ruse din Marea Neagră au executat lansări de rachete și trageri de artilerie în cadrul unui exercițiu desfășurat în Crimeea, a transmis într-un comunicat de presă Flota rusă a Marii Negre, conform agenţiei Tass.

,,Echipaje de luptă ale unui complex de rachete antinavă Bastion au executat lansarea unei rachete de croazieră asupra unei ținte complexe, reprezentată de două ținte navale mari, care imitau o grupare navală de asalt a adversarului convențional. Distanța până la țintă a fost de aproximativ 60 de kilometri", se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit datelor primate de la Statul major al flotei, subunitățile de rachete și artilerie au primit misiunea de a distruge o grupare navală a adversarului convențional. În timpul manevrelor, echipajele complexelor Bereg au tras aproape 30 de proiectile asupra țintelor navale.

,,Securitatea tragerilor și închiderea raionului destinat pentru îndeplinirea activităților de pregătire pentru luptă au fost asigurate de nave de luptă și auxiliare ale FRMN, precum și de avioane și complexe dotate cu aparate de zbor fără pilot ale Aviației navale", au precizat reprezentanții FRMN.

Lansatorul Bastion poate purta două rachete anti-navă de tip Onyx, care pot ataca ținte aflate la o distanță de până la 300 km, dacă traiectoria de tragere este una înaltă, sau la 120 km cu o traiectorie de zbor joasă. Deși rachetele de tip Onyx P-800 sunt concepute pentru a fi folosite împotriva țintelor maritime, acestea pot fi folosite și împotriva țintelor aflate la sol.

Bastion este un sistem modern mobil de rachete rusești de coastă. Acesta este conceput pentru a ataca vase militare de luptă de suprafață cât și navele auxiliare, iar de asemenea acesta poate ataca poziții inamice aflate pe țărm. Acest sistem poate ataca ținte multiple în condiții de luptă electronică și bruiaj efectuat de către inamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel