Finlanda și Letonia vor dezvolta în comun vehiculele Patria

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Finlanda, Letonia și Patria Land Oy au semnat un acord de dezvoltare în comun a unui sistem de vehicule blindate. Acordul survine Scrisorii de intenție semnată de Finlanda și Letonia primăvara trecută.

Scopul acordului este de dezvoltare a prototipul vehiculului Patria 6x6 fabricat de Patria Land Oy în conformitate cu cerințele comune ale țărilor: o platformă comună de vehicule blindate, un transportor blindat și un vehicul de comandă și control. Acordul face posibilă dezvoltarea de soluții comune pentru întreținere, logistică, instruire sau modernizare, transmite defense-aerospace.

Coordonatorul programului va fi Finlanda. Faza de dezvoltare a produsului va dura până la sfârșitul anului 2021. După aceea, Finlanda și Letonia vor putea începe negocierile cu privire la achizițiile în serie. Primele livrări ar putea avea loc în 2021. În ceea ce privește achizițiile, va fi încheiat un alt acord.

Valoarea totală a acordului de dezvoltare este de aproximativ 7,3 milioane euro, inclusiv TVA. Costurile vor fi împărțite în mod egal între Finlanda și Letonia.

 

Citește și: Mitsubishi a fabricat un concurent pentru vehicule blindate Patria și pentru LAV al General Dynamics

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel