Finlanda și Letonia vor dezvolta în comun vehiculele Patria

Eduard Pascu / 16 oct 2020 / 17:20

Finlanda, Letonia și Patria Land Oy au semnat un acord de dezvoltare în comun a unui sistem de vehicule blindate. Acordul survine Scrisorii de intenție semnată de Finlanda și Letonia primăvara trecută.

Scopul acordului este de dezvoltare a prototipul vehiculului Patria 6x6 fabricat de Patria Land Oy în conformitate cu cerințele comune ale țărilor: o platformă comună de vehicule blindate, un transportor blindat și un vehicul de comandă și control. Acordul face posibilă dezvoltarea de soluții comune pentru întreținere, logistică, instruire sau modernizare, transmite defense-aerospace.

Coordonatorul programului va fi Finlanda. Faza de dezvoltare a produsului va dura până la sfârșitul anului 2021. După aceea, Finlanda și Letonia vor putea începe negocierile cu privire la achizițiile în serie. Primele livrări ar putea avea loc în 2021. În ceea ce privește achizițiile, va fi încheiat un alt acord.

Valoarea totală a acordului de dezvoltare este de aproximativ 7,3 milioane euro, inclusiv TVA. Costurile vor fi împărțite în mod egal între Finlanda și Letonia.

 

Citește și: Mitsubishi a fabricat un concurent pentru vehicule blindate Patria și pentru LAV al General Dynamics

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy