Exerciţiu în Buzău, "leagănul paraşutismului militar românesc"

Mihai Ciobanu / 19 iun 2018 / 15:45

Ministerul Apărării anunţă încheierea exerciţului militar "Memorial general-maior Grigore Baştan" desfăşurat în Buzău. 

Ministerul Apărării anunţă închiererea exerciţiului cu trupe în teren "Memorial general-maior Grigore Baştan" ediţia 2018 s-a desfăşurat din nou la Buzău, denumit de către autorităţi ca fiind  "leagănul paraşutismului militar românesc". Acesta a fost organizat de către Centru de instruire pentru ISR, paraşutişti, operaţii speciale şi JTAC, în colaborare cu Fundaţia "General Grigore Baştan".

Exerciţiul a avut loc pe Aerodromul Buzău şi în poligonul de tragere de la Mărăcineni.Principalele etape ale exerciţiului au constat în inserţia prin paraşutare cu armament şi materiale, aruncarea grenadelor de mână de exerciţiu, deplasarea în teren contaminat, traversarea râului Buzău pe funicular, deplasarea după azimut, acordarea primului ajutor şi executarea unei şedinţe de tragere specifică, toate acestea desfăşurate pe o distanţă cumulată de circa 25 de kilometri, anunţă MApN.

"Baştaniada", aşa cum e cunoscut Memorialul în rândul paraşutiştilor, este competiţia militară cu cea mai îndelungată tradiţie.

Foto: MApN - Nicușor Comănescu

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy