Ministerul Apărării anunță exerciții în cascadă: Mărășești 22.2 | Zimbru 22 | CyDEx. Sute de militari participă la instruire

Exercițiul militar Zimbru 22
Exercițiul militar Zimbru 22

MApN anunță mai multe exerciții militare pentru prima parte a lunii octombrie.

Exercițiul Mărășești 22.2

 

Potrivit comunicatului, aproximativ 800 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, participă la o instruire în comun, în perioada 10-21 octombrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, judeţul Tulcea, încadrul exerciţiului „Mărășești 22.2".

La ceremonia de deschidere a avut au luat parte detașamente reprezentative ale structurilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" și un detașament cu partenerii americani ai Diviziei 101 Parașutiști dislocați la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu".

Exerciţiul ,,Mărășești 22.2" se desfăşoară anual pe teritoriulRomâniei şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii cu partenerul strategic dislocat la Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu,menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prinexersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediuregional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale.

 

Exercițiul Zimbru 22

Ministerul apărării a anunțat pe pagina de Facebook că în zilele preedente  s-a desfășurat Exercițiul Zimbru 22. Instruirea se desfășoară la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu - Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt".

Astfel, potrivit comunicatului MApN, în sprijinul Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”, Escadrila 572 Elicoptere aparținând Bazei 57 Mihail Kogălniceanu a participat cu o aeronava IAR 330 LRM și o echipă JTAC (Joint Terminal Air Controller), în CSIL FT Smârdan (Centru Secundar de intruire prin luptă) pentru Exercițiul Zimbru 22.

Forțele armate au executat ”misiuni de sprijin aerian apropiat preplanificat - CAS(Close AIR Support)”.

Potrivit Armatei Române, misiunea a avut ca scop exersarea procedurilor standard și menținerea antrenamentului în zbor, pentru personalul navigant al Escadrilei, dar și un prilej de lucru alături de cei din echipa JTAC, aceștia fiind elementul esențial în coordonarea misiunilor CAS în siguranța și eficiență în câmpul tactic.

 

Exerciţiul naţional de securitate cibernetică CyDEx

De asemenea, 40 de specialiști din MApN au luat parte la cea de-a VI-a ediție a exerciţiului naţional de securitate cibernetică CyDEx, organizat de Serviciul Român de Informaţii, prin intermediul Centrului Cyberint.

Exercițiul s-a desfășurat la începutul lunii octombrie și a reunit peste 300 de experţi din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii cibernetice, inclusiv cele benficiare ale proiectului „Sistem național de protecție a infrastructurilor IT&C de interes național împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic”, companii cu capital public sau privat, precum şi reprezentanți din mediul academic.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel