Evgheni Pisarenko, comandantul Akhmat - forțele speciale cecene, ucis în Ucraina. Informația a fost confirmată oficial

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Regimentul "Ahmad Kadârov", Cecenia. Sursă foto: Instagram "Ahmad Kadârov"
Regimentul "Ahmad Kadârov", Cecenia. Sursă foto: Instagram "Ahmad Kadârov"

Evgheni Pisarenko, comandantul Akhmat - forțele speciale cecene - a fost ucis în Ucraina. Informația e confirmată chiar de ceceni, prin vocea actualului comandant. Nu e clară însă data morții lui Pisarenko.

Evgheni Pisarenko a fost ucis în Donbas, în timpul luptelor dintre ucraineni și Armata rusă de ocupație. Acesta conducea unitatea cecenă Akhmat.

Forţele speciale „Akhmat" sunt descrise ca armata privată a liderului cecen, Ramzan Kadîrov. Numele acestora vine de la tatăl lui Ramzan Kadîrov, Ahmat Kadîrov.

Uciderea lui Pisarenko a fost confirmată de Apti Alaudinov, succesorul lui Pisarenko, care le-a mulțumit părinților lui Pisarenko că „au crescut un erou”. Acesta a fost citat de presa apropiată Kremlinului RBC, potrivit portalului ucrainean Pravda. Dimitri Kulko, un corespondent rus de război, a relatat și el moartea lui Pisarenko.

„Velikii (Marele - n.r. - porecla lui Pisarenko) a fost un conațional de-al meu care a servit în Stavropol și a primit gradul de colonel. Când a început operațiunea militară specială (n.r. - termenul rusesc pentru a se referi la invadarea neprovocată a Ucrainei), a mers la front ca soldat voluntar pentru a proteja locuitorii din Donbas”, a precizat jurnalistul rus.

Data morții lui Pisarenko nu a fost specificată.

Batalionul cecen Akhmat participă la acțiuni de luptă în Ucraina încă de la începutul războiului. De regulă aceștia au fost numiți ironic batalionul Tik-Tok din cauza prezenței lor active pe rețelele de socializare.

Recent, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu gruparea paramilitară cecenă care a jucat un rol important în luptele din Ucraina. Ministerul a ordonat ca toate aşa-numitele "unităţi de voluntari" să încheie astfel de contracte, pentru a trece sub controlul instituţiei, dar Wagner Group a refuzat, fapt care a dus la rebeliunea lui Evgheni Prigojin.

CITEȘTE ȘI: Războiul cecenilor în Ucraina: Kadîroviți vs. dudaeviți. Reislamizarea Caucazului de Nord, o consecință a putinismului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel