Cum au asigurat Forţele Aeriene SUA securitatea pentru Joe Biden în timpul vizitei efectuate în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Vizita lui Joe Biden în Ucraina a devenit cu adevărat neașteptată. Și, bineînțeles, a fost neanunțată din cauza tuturor măsurilor de securitate. Aceste măsuri au fost luate, de asemenea, la cel mai înalt nivel, strategic. Iar desfăşurarea de forţele aeriene merită o atenție deosebită.

Lăsând la o parte activitățile întreprinse la sol pentru securitatea preşedintelui SUA, a existat o situație destul de interesantă în spațiul aerian din apropierea graniței cu Ucraina, pe care o putem observa cu ajutorul datelor furnizate de site-ul de monitorizare a traficului aerian Flightradar24.

Trebuie precizat că în aceste imagini putem observa activitatea aeriană din apropierea graniței cu Ucraina, pe care SUA și alte țări NATO au dorit să o arate public, deoarece vorbim aici strict despre avioanele care au avut transponderele pornite. În dimineața zilei de 20 februarie, pe cerul Poloniei, la vest de Ucraina, așteptau deja două aeronave E-3B Sentry de tip AWACS ale Forțelor Aeriene americane, potrivit publicaţiei ucrainene DefenseExpress.

E-3B Sentry este cel mai avansat avion de avertizare timpurie și şi culegere de informaţii, putând observa nu numai spațiul aerian, ci şi ceea ce se întâmpla, la sute de kilometri distanță.

În special, raza de observare estimată a E-3B Sentry este de peste 800 km. A vedea două astfel de avioane în același timp într-o singură locație este într-adevăr fără precedent, deoarece, de obicei, un singur avion este suficient pentru a acoperi o zonă desemnată.

Pentru a asigura o monitorizare constantă, SUA a implicat mai multe avioane de realimentare KC-135 pentru a adăuga din când în când combustibil aeronavelor E-3B Sentry. 

De asemenea, un RC-135W Rivet Joint a fost prezent pe cer încă de dimineață pentru a furniza informații. Acest tip de aeronavă este văzut destul de des în apropierea granițelor Ucrainei, dar acestea sunt, de obicei, avioane ale Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie.

Pe lângă avioanele americane, la securitatea preşedintelui SUA au contribuit și alte țări NATO. De exemplu, a fost observat un "oaspete mai puţin obişnuit" în spațiul aerian polonez - un avion de recunoaștere suedez.

Din câte se pare, a fost vorba despre un avion Saab S102B Korpe ELINT care este folosit de Suedia deasupra Mării Baltice pentru a monitoriza activitatea militară rusa în regiune.

A mai fost un alt avion aflat într-o misiune de recunoaștere, deghizat sub identitatea unei avion privat de tip Bombardier Challenger 650, dar care era un CL-650 ARTEMIS - un avion de spionaj şi culegere de informaţii care a fost staționat permanent în România din ianuarie 2022.

Capacitățile acestui avion sunt ținute secrete, singurul lucru cunoscut este că depășește performanțele avionului RC-135W Rivet Joint. Spațiul aerian al României a fost, de asemenea, patrulat de un avion EP-3E Aries II. Specificațiile aeronave sunt clasificate, iar aeronava în sine aparține Forțelor Aeriene ale SUA și a decolat din Creta.

În concluzie, recunoașterea și supravegherea au fost asigurate de șase aeronave cu sisteme de tip culegere de informații, supraveghere și recunoaștere aeriană.

Acestea sunt o dată cu cele pe care aliații NATO au permis să le vadă public, deoarece Flightradar24 colectează date doar de la avioanele cu transponderele pornite. Ce nu se vede pe radar, nu mai rămâne decât să ghicim: de la avioane de luptă NATO care patrulează în apropierea graniței ucrainene, gata să respingă orice provocare rusă, până la forțe speciale americane pregătite să îl evacueze pe președintele SUA dacă se întâmplă ceva.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel