Compania Raytheon, în parteneriat cu Armata SUA, a testat cu succes interceptoarele Coyote pentru contracarare a aeronavelor fără pilot

S.I. Catalin |
Data publicării:

Raytheon Missiles & Defense, o divizie Raytheon Technologies, a prezentat, în parteneriat cu Armata SUA, abilitățile tehnice ale unor sisteme proprii de contracarare a aeronavelor fără pilot. Demonstrațiile au avut loc în timpul celor 10 zile ale perioadei de vară de testare organizată de armată.

Testele au utilizat interceptoare Coyote în combinație cu radarul de țintire de mare precizie KuRFS și radarul mobil Ku-720, care au detectat și doborât toate grupările de drone, indiferent de mărimea sau de raza lor de acțiune, a precizat compania Raytheon Missiles & Defense, într-un recent comunicat de presă.

Utilizat împreună cu Centrul de Comandă și Control al Apărării Aeriene (Forward Area Air Defense Command and Control), familia de senzori KuRFS a oferit o imagine aeriană locală integrată, asigurând securitatea zborurilor aeronavelor cu pilot de-a lungul tuturor exercițiilor ce au implicat interceptoare Coyote. 

Radarul Ku-720 este o versiune a KuRFS la scară redusă, proiectat special pentru a fi folosit în operațiuni ce necesită mobilitate extremă. Acest radar este mai mic, mai ușor și mai puțin costisitor decât echipamentul KuRFS folosit în prezent, oferind, însă, aceeași tehnologie de supraveghere, detectare, identificare și urmărire a amenințărilor.

Alături de partenerii noștri din Armată, am avut ocazia să demonstrăm maturitatea și abilitățile sistemelor noastre de contracarare a aeronavelor fără pilot în demonstrații practice împotriva unor amenințări cu drone individuale sau cu grupări de drone, pentru clienți americani și internaționali”, a spus Abel Ghanooni, senior director Short Range Air Defense and Rapid Development Programs în cadrul Raytheon Missiles & Defense.

„Aceste teste ne aduc cu un pas mai aproape de utilizarea echipamentelor Coyote și Ku-720 la nivel global, astfel încât ele să protejeze de drone inamice membrii forțelor armate și obiective cheie”, a precizat Ghanooni.

În perioada de testare de vară s-au atins, de asemenea, o serie de momente de referință pentru interceptoarele Coyote. Astfel, Coyote Block 2 a reușit să neutralizeze amenințări aflate la distanțe și altitudini mai mari decât alți efectori din clase similare, primind aprobarea Armatei SUA pentru implementare. Utilizând sub-sistemele sale modernizate, a răspuns mai rapid și cu eficiență sporită în fața amenințărilor de tip drone de clasa 1, 2 și 3. 

Interceptorul non-cinetic Coyote Block 3 a primit aprobarea pentru a fi testat operațional în teritorii străine, după ce și-a demonstrat capabilitățile complet integrate pe distanțe extinse. El s-a dovedit eficient împotriva amenințărilor de tip drone de clasa 1,2 și 3 și a putut fi recuperat, recondiționat și reutilizat în aceeași perioadă de test. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel