China s-ar pregăti de război. SUA avertizează că o invazie a Taiwanului e o opțiune pentru Beijing

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Potrivit unui raport al Pentagonului, China este deschisă la toate opțiunile privind Taiwanul.

Raportul menționează că Beijingul își îmbunătățește capacitățile militare prin reforme ample și investiții în diferite domenii militare, urmărind o soluție pentru o eventuală înfrângere a Taiwanului. Iar potrivit Pentagonului, China are în vedere și o posibilă invazie a Taiwanului.

 

Pentagonul avertizează că Beijingul s-ar pregăti de război. China nu exclude opțiunea de a invada Taiwanul

 

Defense News scrie că opțiunile Beijingului variază de la un blocaj aerian și maritim al Taiwanului până la o invazie pe scară largă. Dar pentru ultima opțiune  Armata de Eliberare a Poporului ar necesita o creștere semnificativă a numărului de nave amfibii, se mai precizează în raportul Departamentului Apărării din SUA.

Totuși, în ciuda progreselor din ultimii ani, a reformelor masive și a modernizării Armatei, raportul ridică semne de întrebare în ceea ce privește capacitățile Chinei de a susține o invazie la scară mare în acest moment.

Amintim că la începutul acestui an, președintele chinez Xi Jinping a precizat că forțele armate ale Chinei trebuie să grăbească pasul în ceea ce priveşte pregătirea militară şi să facă tot ceea ce pot pentru a fi oricând gata de luptă.

Statele Unite ale Americii oferă o susținere militară semnificativă Taiwanului.


CITEȘTE ȘI: Pentagonul: China va construi mai multe baze militare în jurul lumii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel