Xi Jinping ordonă armatei chineze să fie pregătită de război

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele armate ale Chinei trebuie să grăbească pasul în ceea ce priveşte pregătirea militară şi să facă tot ceea ce pot pentru a fi oricând gata de luptă, a declarat preşedintele Xi Jinping în cadrul unei întâlniri cu oficiali de rang înalt, vineri.


China este determinată să își pregătească și să își întărească uriașa armată în contextul disputelor teritoriale din Marea Chinei de Sud și a escaladării tensiunilor cu SUA pe diverse teme, de la războiul comercial până la statutul Taiwanului, notează Reuters.

Agenția oficială Xinhua îl citează pe președintele Xi Jinping care a spus vineri conducerii armatei că țara se confruntă cu riscuri și încercări și că forțele militare trebuie să fie gata de a-i asigura securitatea.

Xi, care este și președintele Comisiei Militare Centrale, a subliniat că forțele armate trebuie să stabilească strategii pentru noua eră și să fie gata de a purta un război.

Declarațiile au venit la doar două zile după o remarcă foarte importantă a lui Xi, care a subliniat că China își rezervă dreptul de a folosi forța pentru a obține ”reunificarea” cu Taiwanul și pentru a împiedica obținerea independenței.

În afară de Taiwan, principalul punct de conflict este Marea Chinei de Sud, pe care China o revendică aproape în totalitate, ân dauna mai multor state.

În ambele puncte, principalul oponent este SUA. Washingtonul insistă pe ”asigurarea libertății de navigație” în Marea Chinei de Sud, unde trimite în mod frecvent nave de război, spre iritarea Beijingului.

SUA oferă în același timp o susținere semnificativă Taiwanului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel