China lucrează intens. Imaginile din satelit au surprins construcția unei noi clase de submarine nucleare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Specialiștii navali analizează o serie de poze surprinse cu ajutorul aplicației Google Earth a ceea ce ar putea fi noul submarin nuclear al Chinei.

O imagine din satelit surprinsă pe 11 noiembrie 2020, care prezintă o parte a unui submarin, lungă de aproximativ 30 metri și lată de 12 metri, la Șantierul Naval Bohai, unde sunt construite în prezent toate submarinele nucleare din China, a trezit interesul specialiștilor navali relatează Naval News.

Nu este clar din ce clasă face parte submarinul, dar experții Naval News cred că este vorba probabil de primul submarin de atac din clasa Type-095 Tang sau primul din clasa Type-096, echipat cu rachete balistice.

Noile submarine din clasa Type-095 ale Chinei se dorec a fi submarine de atac similare cu cele din clasa Virginia ale US Navy. Pe de altă parte, scrie sursa citată, Type-096 va îmbunătăți capacitatea de supraviețuire și va contribui la creșterea capacității de descurajare a Marinei chineze.

De asemenea, este posibil ca nava surprinsă în imagine să fie o versiune îmbunătățită a clasei Type-093 Shang despre care specialiștii spun că ar fi versiunea modernizată, a Type-093B, echipată cu rachete de croazieră.

Caracteristicile noului submarin vor include probabil tuburi de lansare verticale similare cu cele din clasa rusă Yasen, lucru care îi va permite să transporte mai multe rachete de croazieră YJ-18.

Cu toate acestea, alte informații nu sunt decât supoziții în acest stadiu.

Dezvoltarea submarinelor din cele două clase noi vor permite Chinei să dețină nave mai avansate decât submarinele din clasa Type-093, inclusiv cu capacitate stealth. Sursa citată precizează că, în special, submarinele din clasa Type-095, ar putea juca un rol foarte important în cazul în care Beijingul va decide să își crească prezența în Oceanul Indian. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel