Primele tancuri Challenger 3, echipate cu sistemul activ de protecție TROPHY, au trecut cu succes etapa de testare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemul de protecție activă Trophy, dezvoltat de compania israeliană Rafael a fost selectat de Ministerul britanic al Apărării pentru a fi instalat pe tancul de luptă principal Challenger 3 al armatei britanice. Publicaţia UK DefenceJournal vine cu noi detalii privind această achiziţie, precizând că prima etapă de testare a fost trecută cu succes, iar tancurile Challenger 3, echipate cu sistemul Trophy, au trecut la următoarea fază de testare.

Sursa citată precizează că Rafael Advanced Defense Systems, compania israeliană care a dezvoltat şi vinde sistemul de protecție activă Trophy, a primit un contract de 4,5 milioane de lire sterline pentru derularea următoarei etape de testare a tancurilor Challenger 3, echipate cu acest sistem.

În decursul acestei săptămâni, DefenseRomania a precizat că Armata Germană a încheiat cu succes primele teste cu tancurile sale Leopard 2 – în versiunea cea mai avansată 2A7 – care dispun de o echipare cu sistemul activ de protecție TROPHY.

De precizat că Germania a optat înainte Marii Britanii pentru echiparea tancurilor sale cu Sistemul de protecție activă Trophy.

Conform informațiilor publicate de compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems, la 24 iunie 2021, sistemul său de protecție activă Trophy (APS) pentru vehiculele blindate a fost selectat de către Ministerul britanic al Apărării pentru următoarea fază a programului militar Challenger 3 MBT.

Alegerea acestui sistem activ de protecţie (APS) este rezultatul unui studiu efectuat de Ministerul britanic al Apărării ca parte a unui program de modernizare a tancurilor britanice, condus consorţiul militar Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).

Challenger 3 este programul militar de dezvoltare a unui tanc de generaţia a III-a, aflat în prezent în etapa de dezvoltare. Challenger 3 nu va fi un tanc construit de la zero, ci mai mult un pachet de actualizări pe care consorţiul militar germano-britanic Rheinmetall BAE Systems Land în va aduce tancurilor britanice Challenger 2.

 

Caracteristici ale sistemului activ de protecţie “Trophy” (APS)

 

Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

Potrivit companiei Rafael, sistemul Trophy a fost supus la peste 5.000 de teste și a acumulat peste 1.000.000 de ore de funcționare, iar acum există contracte pentru producția în serie a peste 1.800 de sisteme de acest tip.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel