Primele tancuri Leopard 2A7, echipate cu sistemul activ de protecție TROPHY, au trecut cu succes etapa de testare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc german Leopard 2A7, echipat cu sistemul activ de protecție TROPHY. Sursa foto: Krauss-Maffei Wegmann (KMW)
Tanc german Leopard 2A7, echipat cu sistemul activ de protecție TROPHY. Sursa foto: Krauss-Maffei Wegmann (KMW)

Armata Germană a încheiat cu succes primele teste cu tancurile sale Leopard 2 – în versiunea cea mai avansată 2A7 – care dispun de o echipare cu sistemul activ de protecție TROPHY.

Încheierea acestei prime etape de testare a tancurilor Leopard 2A7, echipate cu sistemul activ de protecție TROPHY, a fost anunţată astăzi chiar de către Ministerul israelian al Apărării, la aproximativ zece luni după ce Germania a decis să cumpere mai multe astfel de sisteme pentru flota sa de tancuri Leopard.

DefenseRomania a scris încă din luna februarie că Ministerele Apărării israeliene și germane au semnat un acord pentru echiparea tancurilor germane Leopard 2A7A1 cu sistemul activ de protecție TROPHY.  Acordul G2G acoperă furnizarea de Trophy Active Defense System (ADS) pentru echiparea a 17 tancuri ale Armatei germane (Bundeswehr).

Instalarea și integrarea sistemelor TROPHY a fost şi va fi realizată de către Kraus-Maffei Wegmann (KMW), compania germană care produce tancurile leopard. Este de așteptat ca în viitorul apropiat Germania să achiziționeze mai multe sisteme Trophy pentru a echipă mare parte din tancurile Leopard 2 ale Armatei germane.

 

Leopard 2 A7V +TROPHY = Leopard 2A7A1 - versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7

 
Forțele armate germane (Bundeswehr) vor primi mai multe tancuri Leopard 2 A7V, cel mai probabil în anul 2021. Tancurile sunt în prezent testate la Centrul de Tehnologii Militare al Bundeswehr din Meppen, a anunțat ministerul german al Apărării. 

Dezvoltat de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Leopard 2 A7V este versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7, deja furnizat Forţelor Terestre Germane.

În momentul de față, producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann, lider european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, modernizează tancurile Leopard 2A7 aflate în serviciul Bundeswehr sau al altor Forțele Armate din Europa.

Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V de la Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.


Caracteristici ale sistemului activ de protecţie “Trophy” (APS)

 
Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

Potrivit companiei Rafael, sistemul Trophy a fost supus la peste 5.000 de teste și a acumulat peste 1.000.000 de ore de funcționare, iar acum există contracte pentru producția în serie a peste 1.800 de sisteme de acest tip.

Dezvoltatorul Trophy APS Rafael Defense a lucrat cu constructorul de tancuri KMW la integrarea sistemelor de pe Leopard. Potrivit ministerului israelian al apărării, sistemul a demonstrat o rată de succes a interceptării amenințărilor de peste 90%, precum și a furnizat o locație precisă a sursei de incendiu.

Trophy este un sistem de protecție împotriva uciderii dure și folosește datele senzorilor pentru a determina punctele de interceptare, a iniția contramăsuri și a neutraliza racheta.

Este deja în serviciu cu forțele armate israeliene și americane. Armata SUA a primit Trofeul APS final pentru tancurile sale de luptă principale Abrams la începutul acestui an.

Armata Germană va converti un număr nespecificat de tancuri de luptă principale Leopard 2 A6 A3, în timp ce un sistem va fi modernizat pe un vehicul de testare pentru sprijinul dezvoltării. Ministerul Apărării a explicat anterior că corpurile tancurilor vor trebui modificate pentru a integra sursa de alimentare suplimentară necesară pentru instalarea Trophy APS.

Potrivit KMW, care a fost selectat să integreze APS în februarie a acestui an, instalația este de așteptat să fie finalizată până în 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel