Bombardiere rusești Tu-22 au lansat asupra unor ținte terestre ucrainene noile rachete antinavă H-32, denumite de ruși „ucigași de portavioane”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier rusesc de tip Tu-22M3
Bombardier rusesc de tip Tu-22M3

Agenția de presă rusă RIA Novosti a anunțat, pe 02.11.2022, citând „o sursă bine informată din domeniul militar”, că, în ultima perioadă, bombardierele rusești cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au efectuat mai multe lovituri de precizie asupra unor ținte militare de pe teritoriul Ucrainei cu ajutorul noilor rachete de croazieră de tip H-32, cunoscute sub denumirea de “ucigași de portavioane”.

“În cadrul operației militare speciale, bombardiere Tu-22M3 adaptate au efectuat o serie întreagă de lansări cu noile rachete supersonice antinavă H-32 asupra unor obiective terestre ale infrastructurii militare ucrainene”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, rachetele și-au confirmat capacitatea de a lovi în mod eficient și precis țintele terestre. Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei nu ar fi reușit să intercepteze niciuna dintre rachetele de acest tip, scriu rușii.

 

Despre rachetele antinavă de croazieră H-32, „ucigașii de portavioane”

 

Racheta de croazieră H-32 a fost dezvoltată pentru distrugerea navelor de suprafață și poate fi întrebuințată de bombardierele Tu-22M3M. Partea rusă a adaptat însă pentru folosirea noilor rachete și avioane din versiunea anterioară Tu-22M3. 

H-32 este o rachetă de croazieră aer-suprafață, care a fost introdusă în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse începând din anul 2016. Potrivit surselor deschise, racheta are o bătaie de peste 1.000 de kilometri.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play) sau iOS (App Store).

Comentariul autorului: Informațiile privind întrebuințarea în Ucraina a noilor rachete de croazieră H-32 au apărut pe fondul rapoartelor despre pierderea controlului de către Forțele Armate ale Ucrainei asupra sistemului american Delta, care a făcut posibilă gestionarea online a desfășurării și mișcării efective a forțelor și mijloacelor.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării susțin că partea ucraineană a pierdut controlul asupra grupărilor militare și din cauza utilizării armelor de înaltă precizie asupra sistemelor de comunicații și conducere. Este vorba, în primul rând, despre o serie de lovituri care au fost aplicate unor obiective din teritoriile controlate de Kiev în ziua de luni, 31 octombrie. În aceeași zi, au fost lovite cu rachete și mai multe instalații majore de infrastructură energetică ale regimului de la Kiev. Distrugerea acestor facilități s-a adăugat la problemele Forțelor Armate ale Ucrainei, ținând cont de faptul că centrele de comandă și conducere au pierdut o sursă stabilă de energie.

Până de curând, bombardierele rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au întrebuințat în Ucraina vechile rachete de croazieră de tip H-22.

După cum au informat reprezentanții Ministerului britanic al Apărării, rachetele rusești H-22 și H-32 au fost folosite în Ucraina și pentru distrugerea unor obiective civile. De exemplu, pe 02 iulie, acestea au lovit o casă de vacanță din Odesa, iar pe 27 iunie un centru comercial din Kremenchug.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel