Modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii se va face cu implicarea a opt firme. Valoarea tuturor serviciilor și lucrărilor este de 1,37 miliarde de lei

Cristian Soare |
Data publicării:
Sursă foto: Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook
Sursă foto: Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile sub­con­trac­tate de consorţiul care a câştigat contractul pentru mo­dernizarea bazei militare de la Câmpia Turzii, un proiect de peste un miliard de lei. 

Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 de milioane de lei sunt aşadar responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România, precizează Ziarul Financiar.

Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câş­ti­gată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design, o companie deţinută de Cătălin Podaru, fost cadru al ar­matei. Din consorţiu mai fac parte firmele Telekom Com­munications România, Ubitech Construcţii şi Petrodesign.

Amintim că, în vara acestui an, Ministerul Apărării a atribuit un contract de aproape jumătate de miliard de lei pentru extinderea bazei militare Câmpia Turzii firmei Leviatan Design. 

Ministerul Apărării a atribuit un contract de 492,94 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură în cazarma 1833 Câmpia Turzii asocierii conduse de firma Leviatan Design.

Conform anunțului de atribuire publicat pe 28 iulie în SEAP, autoritatea contractantă va putea opta pentru achiziţia ulterioară de lucrări de construcţii similare în condiţiile art. 102 lit. l) din OUG 114/2011 până la valoarea de 1,37 miliarde de lei fără TVA.

Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi - în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni comple­men­tare - care să permită funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente, în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, pen­tru Forţele Aeriene Române şi partenerii strategici. Proiectul ar urma să fie gata în 2024.

În luna august şi Departamentul Apărării din Statele Unite a anunţat că investește peste 130 de milioane de dolari în anul fiscal 2021 în modernizarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Ca parte a acestei investiţii Pentagonul a selectat compania “Tepe Bozdemir Adi Ortakligi’’, cu sediul în Ankara, care va construi, până în 2024, un ansamblu pentru depozitarea echipamentelor și vehiculelor, valoarea contractului fiind de 44,4 milioane de dolari.

În vara anului trecut Ministerului Apărării Naționale a primit cinci candidaturi la licitația pentru extinderea cazarmei 1833 Câmpia Turzii.

1. Danya Cebus Rom
2. Leviatan Design
3. Intrakat
4. Concelex
5. Strabag

Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor care formează obiectul investiţiei este de 1,37 miliarde de lei fără TVA, iar durata lor va fi de 67 de luni.

În luna mai a acestui an, DefenseRomania a precizat că US Air Force are ca obiectiv să facă o investiție masivă în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii, pe care americanii o consideră un punct strategic esențial în regiune. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel