Extinderea bazei militare de la Câmpia Turzii. MApN a atribuit contractul firmei Leviatan Design

Cristian Soare |
Data publicării:
Un F-22 Raptor, în timpul unui antrenament la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Sursă foto: MApN
Un F-22 Raptor, în timpul unui antrenament la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Sursă foto: MApN

Ministerul Apărării a atribuit contract de aproape jumătate de miliard de lei pentru extinderea bazei militare Câmpia Turzii firmei Leviatan Design. 

Ministerul Apărării a atribuit un contract de 492,94 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură în cazarma 1833 Câmpia Turzii asocierii conduse de firma Leviatan Design, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), precizează site-ul Economica.net.

Din asocierea condusă de firma de proiectare cu sediul în sectorul 3 mai fac parte companii precum Ubitech Construcții și Telekom Romania Communications.

Conform anunțului de atribuire publicat pe 28 iulie în SEAP, autoritatea contractantă va putea opta pentru achiziţia ulterioară de lucrări de construcţii similare în condiţiile art. 102 lit. l) din OUG 114/2011 până la valoarea de 1,37 miliarde de lei fără TVA.

În vara anului trecut Ministerului Apărării Naționale a primit cinci candidaturi la licitația pentru extinderea cazarmei 1833 Câmpia Turzii.

1. Danya Cebus Rom
2. Leviatan Design
3. Intrakat
4. Concelex
5. Strabag

Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor care formează obiectul investiţiei este de 1,37 miliarde de lei fără TVA, iar durata lor va fi de 67 de luni.

În luna mai a acestui an, DefenseRomania a precizat că US Air Force are ca obiectiv să facă o investiție masivă în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii, pe care americanii o consideră un punct strategic esențial în regiune. 

Potrivit unui comunicat al US Air Force, dat publicităţii în luna mai, valoarea totală a investițiilor se va ridica la 152 de milioane de dolari. Americanii vor efectua 15 lucrări de modernizare care vor viza infrastructura bazei aeriene.

Sursa citată anunță că modernizările au ca scop consolidarea prezenței îndelungate a US Air Force în țara noastră.

 

SUA pun bazele unei prezențe îndelungate a US Air Force în România
 

„Aceste lucrări pun bazele unei prezențe îndelungate a US Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică care are nevoie de infrastructură modernă pentru asigurarea unei mai bune mobilități a misiunilor aeriene și pentru a oferi facilități de unde US Air Force poate da un răspuns rapid împotriva oricărei amenințări de securitate din regiune”, se arată în comunicatul americanilor.

US Air Force anunța în luna mai că în perioada acestui an, între lunile mai și august, vor fi demarate patru proiecte de modernizare la Câmpia Turzii. Americanii vor cheltui 30 de milioane de dolari pentru modernizarea pistelor, încă 32 de milioane de dolari pentru construirea unui depozit de combustibil modern, 68 de milioane de dolari pentru construirea altor depozite și hangare. Un alt contract de peste 14 milioane de dolari vizează lucrări de infrastructură.

Modernizarea bazei va include și un nou depozit de muniții, investiție care se va ridica la aproximativ 1.7 milioane de dolari, dar și un centru de comandă pentru operațiunile aeriene în care se vor înveşti mai mult de 2 milioane de dolari.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel