Din România, până în Asia. Malaezia și Indonezia se pun și ele la coadă pentru Bayraktar TB2 iar turcii țintesc și Japonia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, „semnând” o dronă turcă Bayraktar. Sursă foto: Administrația prezidențială de la Ankara
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, „semnând” o dronă turcă Bayraktar. Sursă foto: Administrația prezidențială de la Ankara

Cele două țări din Asia de Sud-Est doresc să cumpere drone înarmate, produse de compania turcă Baykar. 

Autoritățile de la Ankara a declarat luni că Malaezia și Indonezia și-au exprimat interesul de a cumpăra drone înarmate de la firma turcă de apărare Baykar, compania care a furnizat UAV-uri mai multor țări, după ce dronele Bayraktar TB2 și-au dovedit fiabilitatea pe câmpul de luptă.

"Multe ţări asiatice, în special Malaezia şi Indonezia, manifestă un mare interes pentru produsele noastre din industria de apărare. Se semnează acorduri", a declarat ministrul turc de externe Mevlut Ceavușoglu, într-o conferinţă de presă la Tokyo.

Amintim că și România, în cursul acestei luni, și-a manifestat intenția pentru Bayraktar TB2. Ministerul Apărării a solicitat acordul Parlamentului pentru achiziția a 18 drone Bayraktar TB2 evaluate la 300 de milioane de dolari.

 

Turcii, dispuși să livreze drone Japoniei

 

Turcia vede un mare potențial în aprofundarea legăturilor de apărare cu Japonia, a spus ministrul, într-o vizită acolo pentru a participa la înmormântarea fostului prim-ministru Shinzo Abe.

„Dacă Japonia dorește să cumpere produse din industria apărării din Turcia, inclusiv drone armate, ne va face plăcere să răspundem cererii”, a adăugat ministrul, într-o vizită acolo pentru a participa la înmormântarea fostului prim-ministru Shinzo Abe.

Cererea internațională de drone turcești a crescut vertiginos după impactul acestora asupra conflictelor din Siria, Ucraina și Libia. Pe 21 septembrie, Reuters a raportat că Baykar a livrat 20 de drone armate în Emiratele Arabe Unite în această lună.

***

Cererea internațională pentru dronele lui Baykar a crescut după ce acestea au fost testate cu real succes în conflictele din Siria, Ucraina și Libia.

Singurele alte unități de producție ale Baykar din afara Turciei sunt construite în Ucraina, unde Bayraktar TB2 au contribuit la subminarea superiorității militare covârșitoare a Rusiei în săptămânile care au urmat invaziei Moscovei din februarie.

CEO-ul Haluk Bayraktar, care conduce compania împreună cu fratele său Selçuk, (directorul de tehnologie - CTO), a declarat că luna trecută Baykar a semnat contracte de export pentru TB2 cu 22 de țări.

Compania a livrat 20 de drone înarmate în Emiratele Arabe Unite (EAU) luna aceasta.

Un raport al Nikkei Asia a sugerat că există și alte semne că Japonia urmărește îndeaproape dezvoltarea dronelor turcești, notează Dailysabah.

Citând surse din industria turcă de apărare, Nikkei Asia a spus că o dronă „kamikaze” turcească, numită Kargu-2, a apărut la o expoziție închisă, organizată de Școala de Informații Militare Japoneze la Camp Fuji din prefectura Shizuoka, cererea venind din partea japoneză.

CITEȘTE ȘI: Turcii vând drone preferențial. După Rusia, Turcia a anunțat un alt stat căruia nu îi va vinde drone Bayraktar TB2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel