Avioane de luptă ruseşti interceptate deasupra Mării Negre

Crişan Andreescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioanele de vânătoare Typhoon ale Forţele Regale Aeriene Britanice, aflate în la baza Mihai Kogălniceanu au interceptat  două avioane de luptă ruseşti, care s-au apropiat de spaţiul aerian al NATO, deasupra Mării Negre.

Anunţul a fost făcut, miercuri, pe Twitter de către Forţele aeriene regale britanice, care au precizat că au fost interceptate două avioane ruseşti de tip Su-30 Flanker.

Forţele aeriene regale britanice au interceptat, pe 15 august, şase bombardiere ruseşti,  model Su-30 Flanker, care zburau în apropiere de spaţiul aerian NATO la Marea Neagră.

 

Provocări din partea Rusiei au devenit frecvente în ultimele luni, declara recent Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale. 

"După anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, în 2014, aceste activităţi la Marea Neagră s-au înteţit. România şi aliaţii demonstrează că Marea Neagră nu este un lac rusesc. Este o mare deschisă, în care se circulă în perfectă siguranţă. (...) Ori de câte ori ieşim la exerciţiu, există un răspuns din partea Rusiei, pentru că încearcă să demonstreze că Marea Neagră este zona pe care o controlează", spunea ministrul Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel