800 de rude ale jihadiștilor din gruparea Stat Islamic, evadate din tabăra Ain Issa

Ana Ionescu |
Data publicării:

Autorităţile kurde au anunţat duminică evadarea a aproape 800 de străini, rude ale jihadiştilor din gruparea teroristă Stat Islamic, din tabăra de refugiaţi Ain Issa, din nordul Siriei, unde în apropiere au loc lupte între forţele kurde şi cele pro-Turcia, informează AFP.

Administraţia semiautonomă kurdă a informat în legătură cu fuga a 785 de rude ale jihadiştilor şi a dat asigurări că "tabăra Ain Issa nu dispune în prezent de gardieni". Contactat de AFP, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, cu sediul la Londra) a anunţat că paznicii au părăsit tabăra şi că "strămutaţii continuă să evadeze", scrie Agerpres.

Potrivit Reuters, într-o aparentă referire la rebelii sirieni sprijiniţi de Turcia, administraţia kurdă a transmis într-un comunicat că "mercenari" au atacat tabăra în care "elemente din Daesh" - acronimul în limba arabă pentru gruparea SI - au atacat paznicii şi au deschis porţile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel