Ziua Aviaţiei. Mihai Fifor: România, una dintre primele ţări care au fructificat potenţialul aviaţiei

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a transmis un mesaj cu prilejul sărbătoririi, în data de 20 iulie, a Zilei Aviaţiei Române.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene aduce în memoria fiecăruia faptele de arme ale aviatorilor români, amintirea eroilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, la manşa aeronavelor inscripţionate cu însemnele tricolore, pentru apărarea fiinţei naţionale şi pentru libertatea şi siguranţa tuturor, spune ministrul Apărării, Mihai Fifor. 

''România a fost una dintre primele ţări din lume care au înţeles şi fructificat potenţialul aviaţiei, atât în dimensiunea civilă, cât şi în cea militară, iar printre personalităţile de rang internaţional care prin invenţiile şi activitatea lor de avangardă au contribuit la scrierea primelor pagini ale fascinantei istorii a zborului umanităţii s-au numărat şi aviatori români de seamă, precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu sau Henri Coandă.

Prin semnificaţia sa istorică, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene aduce în memoria noastră faptele de arme ale aviatorilor români, amintirea eroilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, la manşa aeronavelor inscripţionate cu însemnele tricolore, pentru apărarea fiinţei naţionale şi pentru libertatea şi siguranţa noastră, a tuturor'', a scris vineri, pe Facebook, Mihai Fifor, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. 

Ministrul a făcut referire şi la cei care şi-au pierdut viaţa în timpul unor misiuni

''Din păcate, în rândurile escadrilei din ceruri aviatorii nu intră doar în timp de război. Fiecare clipă a zborului, în orice condiţii şi vremuri istorice s-ar desfăşura, înseamnă o luptă cu limitele tehnologiei, înseamnă un risc asumat deopotrivă în misiuni reale, de luptă, cât şi în misiuni de antrenament'', spune Fifor. El a adus un omagiu căpitan-comandorului Florin Rotaru, care şi-a pierdut viaţa pe 7 iulie la aerodromul militar de la Feteşti. 

''Armata României deplânge moartea prematură a unui pilot tânăr, bun profesionist, un model de inspiraţie şi curaj, o viaţă dedicată pasiunii pentru zbor, însă ale cărei aripi au fost frânte mult prea devreme'', arată ministrul Apărării. Mihai Fifor i-a amintit şi pe cei doi piloţi care s-au catapultat în apropiere de Bacău, după ce aeronava în care se aflau s-a prăbuşit. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel