Yemen: Forțele loialiste, preluare control Hodeida, cel mai mare oraș-port

DefenseRomania Team / 10 noi 2018 / 14:16
Yemen - imagine simbol
Yemen - imagine simbol

Forţele guvernamentale yemenite au preluat controlul celui mai mare oraş-port strategic Hodeida, deţinut de către rebelii houthi, au raportat sâmbătă responsabili militari, citaţi de AFP.

Spitalul este situat în estul oraşului, pe care forţele fidele preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinute militar de către aliaţii saudiţi şi emiratezi, încearcă să-l recucerească din iunie.

Trupele loialiste, susţinute de raiduri ale aviaţiei saudite, au intrat joi în oraş, unde ele au înaintat câţiva kilometri pornind din sud şi est în direcţia portului.

Spitalul, principala instituţie din oraş care dispune de o platformă pentru aterizarea de avioane medicalizate, a fost cucerit de la rebeli vineri seara, potrivit unor responsabili militari.

Ofensiva împotriva Hodeida fusese suspendată în iulie, pentru a da o şansă eforturilor mediatorului ONU. După eşecul, în septembrie, al unei medieri a ONU pentru găsirea unei reglementări politice, coaliţia a anunţat reluarea asaltului împotriva Hodeida, care s-a intensificat de la 1 noiembrie.

Începând din 2015, forţele loialiste, ajutate de o coaliţie militară sub comandament saudit, încearcă să-i alunge pe rebelii şiiţi houthi, susţinuţi de Iran, din vaste regiuni cucerite în nordul şi centrul ţării, inclusiv capitala ţării, Sanaa.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy