Volodimir Zelenski: Ucraina va adera la NATO doar după o consultare populară

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Ucraina va adera la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), însă doar în urma unui referendum, informează Xinhua.

,,Aderarea NATO va oferi securitate ţării noastre (...) Trebuie să le spunem ucrainenilor ce este NATO şi că nu este ceva rău", a spus Zelenski într-un interviu tv. "Atunci când ucrainenii vor fi pregătiţi, în mod cert vom pune această problemă în cadrul unui referendum şi Ucraina va adera la NATO", şi-a exprimat el convingerea.

În timpul unei conferinţe de presă susţinute marţi, la Bruxelles, împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Zelenski a subliniat că aderarea la NATO şi UE constituie o prioritate a politicii externe a Ucrainei.

La rândul său, Jens Stoltenberg l-a îndemnat marţi pe noul preşedinte al Ucrainei să aplice "reforme-cheie" care să apropie ţara de Alianţă, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei şi întărirea statului de drept.

Fost actor de comedie, în vârstă de 41 de ani, Zelenski a ales să facă prima sa vizită oficială externă la Bruxelles, sediul instituţiilor Uniunii Europene şi al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel