Volodimir Zelenski a ajuns în România | Update: Relaţia României cu Ucraina ridicată la nivel de parteneriat strategic (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face azi o vizită oficială în România. La ora 13:00 a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Twitter Klaus Iohannis.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face azi o vizită oficială în România. La ora 13:00 a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Twitter Klaus Iohannis.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face azi o vizită oficială în România. La ora 13:00 va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi şefi de stat vor susţine declaraţii comune de presă, transmite Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Ucrainei a scris cu puţin timp în urmă, pe contul său oficial de Twitter, ca a ajuns la București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile de bună vecinătate.

,,Această vizită are un caracter istoric pentru relația bilatarală și transmite un mesaj puternic privind angajamentul nostru constructiv. Am decis azi împreună să începem concret procesul pentru a ridica relația bilaterală la nivel de parteneriat strategi. Am semnat o declarație comună care evocă acest cadru principal de cooperare. Ne concentrăm pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul dar avem datoria și responsabilitatea de a ne proiecta relația pe termen lung'', a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

 

România, hotărâtă să continue sprijinul pentru Ucraina

 

,,România este hotărâtă să continue sprijinul pentru Ucraina, inclusiv cel de tip militar, până la victoria împotriva Rusiei, eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de crime și reconstrucția țării. Exprim deplina admirație pentru curajul și rezistența poporului ucrainean. Susținerea Ucrainei reprezintă un interes strategic al României. Susținem lupta pentru valorile fundamentale ale lumii în care trăim. Vom continua eforturile pentru descurajare și apărare pe flancul estic și la Marea Neagră. Lucrăm alături de partenerii internaționali pentru a facilita transportul cerealelor ucrainene'', a mai spus Iohannis.

 

 

 

Update: Volodimir Zelenski nu va mai vorbi în Parlamentul României, conform Antena 3 CNN.

Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis vor face declarații la ora 14:30.

Update: Potrivit DC News, Deputatul PNL Florin Roman susține că până la acest moment discursul lui Zelenski nu a fost anulat, iar o revocare a acestuia se poate lua doar în cadrul unei ședințe a conducerii celor două camere ale Parlamentului.

Update: Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu va mai susţine discursul programat, marţi, de la ora 17,00, în plenul reunit al Parlamentului, potrivit unor surse parlamentare. Senatorul PSD Titus Corlățean susține, la Antena 3 CNN, că președintele Ucrainei nu va mai vorbi în Parlamentul României. De asemenea, Corlățean a codamnat că anumite forțele politice din România se folosesc de emoțiile oamenilor.

Update: Potrivit Antena 3 CNN, Volodimir Zelenski nu va mai vorbi în plenul reunit al Parlamentului. Cel mai probabil, acest lucru a fost decis ca urmare a faptului că Diana Șoșoacă ar putea crea neplăceri la discursul lui Zelenski.

,,Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care consolidează statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare'', a precizat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat că se aflată azi în România pentru a discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate.

,,Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni. Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea coalițiilor în domeniul aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii'', a comunicat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a ţinut să precizeze că România este un prieten care a venit în sprijinul Ucrainei în cea mai neagră zi și al cărui sprijin devine tot mai puternic cu timpul. Sunt convins că această vizită va fi benefică pentru ambele noastre națiuni.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel