Vladimir Putin a anunțat data primelor livrări de gaz rusesc spre Turcia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Conducta de gaz Turk Stream va deveni operațională înainte de sfârșitul anului 2019, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, anunță Interfax, transmite paginaderusia.

„Credem că până la sfârșitul anului va începe să curgă gazul rusesc către consumatorii turci”, a spus Putin. După finalizarea construcției celei de-a doua linii, livrările vor merge în tranzit către Europa prin teritoriul Turciei, a precizat Putin.

Primul fir al Turk Strem este conceput pentru a furniza gaze direct pe piața turcă, al doilea – pentru țările din sudul și sud-estul Europei. Printre piețele potențiale, Gazprom are în vedere Grecia, Italia, Bulgaria, Serbia și Ungaria.

Proiectul de 1,4 miliarde de euro ar putea crește dependența UE de gazele din Rusia.

Primul ministru rus Dmitri Medvedev a declarat că decizia de extindere a gazoductului Turk Stream pentru Bulgaria, Serbia și Ungaria va fi luată doar cu garanții ferme din partea UE că nu va împiedica livrarile de gaz pe această rută.

Vezi și: Turkish Stream. Medvedev: Extinderea în Bulgaria, doar cu garanții de la UE

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel