Turkish Stream. Medvedev: Extinderea în Bulgaria, doar cu garanții de la UE

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
premierul rus Dmitri Medvedev
premierul rus Dmitri Medvedev

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că decizia de extindere a conductei Turkish Stream in Bulgaria depinde de faptul dacă Sofia poate obține garanții ferme că Uniunea Europeană nu va obstrucționa planurile de aprovizionare cu gaz prin noua conductă de gaze.

"Noua linie nu ar trebui să sufere soarta South Stream", a declarat Medvedev publicației bulgare Trud.

Decizia depinde de faptul dacă Bulgaria "poate obține garanții ferme" că UE "nu va obstrucționa planurile de aprovizionare cu gaz prin noua conductă de gaze", a precizat premierul.

Medvedev a menționat că este în curs de elaborare opțiunea de extindere a celei de-a doua filiale a Turkish Stream în Bulgaria, Serbia și Ungaria. "Ce opțiune de extindere pentru Turcia este ales în cele din urmă va depinde în mare măsură de disponibilitatea infrastructurii de transport de gaze naturale, care, la rândul său, depinde de implicarea și acțiunile concrete ale guvernelor din țările respective", a subliniat șeful guvernului rus, potrivit Vestnik Kavkaza.

În acest sens, premierul a spus că vede deja progrese în Bulgaria. "Bulgartransgaz a finalizat recent procedura sezonului deschis - colectarea de oferte obligatorii pentru rezervarea viitoarelor capacități de transmisie a gazelor naturale.

De asemenea, Bulgartransgaz a luat decizia finală de investiție cu privire la proiectul de dezvoltare și extindere a sistemului său de transport de gaze. Drumul către începerea lucrărilor de construcție este clar ", a subliniat Medvedev.

În 2014, Rusia a oprit implementarea conductei South Stream, care urma să traverseze Marea Neagră pentru a livra gaz natural rusesc prin Bulgaria, Serbia, Ungaria și Slovenia către Italia și Austria pentru a ocoli teritoriul Ucrainei.

Moscova a renunțat la proiect deoarece Comisia Europeană s-a opus acesteia în legătură cu presupusele încălcări ale legislației UE în domeniul energiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel