Turkish Stream. Medvedev: Extinderea în Bulgaria, doar cu garanții de la UE

Tudor Curtifan / 04 Martie 2019 / 22:45
premierul rus Dmitri Medvedev
premierul rus Dmitri Medvedev

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că decizia de extindere a conductei Turkish Stream in Bulgaria depinde de faptul dacă Sofia poate obține garanții ferme că Uniunea Europeană nu va obstrucționa planurile de aprovizionare cu gaz prin noua conductă de gaze.

"Noua linie nu ar trebui să sufere soarta South Stream", a declarat Medvedev publicației bulgare Trud.

Decizia depinde de faptul dacă Bulgaria "poate obține garanții ferme" că UE "nu va obstrucționa planurile de aprovizionare cu gaz prin noua conductă de gaze", a precizat premierul.

Medvedev a menționat că este în curs de elaborare opțiunea de extindere a celei de-a doua filiale a Turkish Stream în Bulgaria, Serbia și Ungaria. "Ce opțiune de extindere pentru Turcia este ales în cele din urmă va depinde în mare măsură de disponibilitatea infrastructurii de transport de gaze naturale, care, la rândul său, depinde de implicarea și acțiunile concrete ale guvernelor din țările respective", a subliniat șeful guvernului rus, potrivit Vestnik Kavkaza.

În acest sens, premierul a spus că vede deja progrese în Bulgaria. "Bulgartransgaz a finalizat recent procedura sezonului deschis - colectarea de oferte obligatorii pentru rezervarea viitoarelor capacități de transmisie a gazelor naturale.

De asemenea, Bulgartransgaz a luat decizia finală de investiție cu privire la proiectul de dezvoltare și extindere a sistemului său de transport de gaze. Drumul către începerea lucrărilor de construcție este clar ", a subliniat Medvedev.

În 2014, Rusia a oprit implementarea conductei South Stream, care urma să traverseze Marea Neagră pentru a livra gaz natural rusesc prin Bulgaria, Serbia, Ungaria și Slovenia către Italia și Austria pentru a ocoli teritoriul Ucrainei.

Moscova a renunțat la proiect deoarece Comisia Europeană s-a opus acesteia în legătură cu presupusele încălcări ale legislației UE în domeniul energiei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy