„Vladimir cel Mare” al Ucrainei. Kievul dorește finalizarea construcției corvetei și chiar transformarea ei în fregată

Cătălin Costea |
Data publicării:
Corveta Vladimir cel Mare
Corveta Vladimir cel Mare

Ministerul Apărării din Ucraina a informat recent că are nevoie de aproximativ 310 milioane de dolari (8,3 miliarde de grivne) pentru a finaliza construcția corvetei indigene “Vladimir cel Mare” (“Vladimir Velikii”).

”În prezent construcția navei Vladimir cel Mare este la un nivel de 17%, iar elementele sale sunt situate pe teritoriul fostei companii cu capital de stat Uzina de construcții navale Marea Neagră. În special, au fost fabricate modulele (blocurile) 1-7 ale corpului principal al navei și modulul 8 al suprastructurii navei, a fost achiziționată o parte din echipamentul de producție internă și externă. Potrivit ultimelor estimări, sunt necesare aproximativ 8,3 miliarde de grivne pentru a finaliza construcția navei Vladimir cel Mare, cu excepția sistemelor de armament de la bord", se precizează în mesaj.

De asemenea, se menționează că suma totală a fondurilor deja investite în construcții și proiectare este de aproximativ 70 milioane de dolari.

Potrivit lui Ivan Gerasimovich, director de risc și securitate al Smart-Holding, oprirea finanțării proiectului Corveta, în decembrie 2014, a reprezentat o adevărată lovitură pentru întreprinderea ucraineană. Lucrările în sine la navă au continuat până în septembrie 2014, ceea ce a făcut totuși posibilă construirea corpului acesteia la un nivel de 80%.

Fostul șef al ”Ukrspetsexport”, Serghei Bondarchuk, consideră că politicul ucrainean “a scufundat” în multe privințe această corvetă specială. ”Când politica guvernului vizează cumpărarea de echipamente importate, elicoptere și bărci și nu privește către producția proprie, falimentul întreprinderilor interne este un rezultat firesc”, a declarat acesta.

Ministrul Apărării, Andriy Taran, a declarat că, în prezent, împreună cu Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina, se lucrează nu doar la finalizarea construcției navei, ci și la echiparea acesteia la nivelul categoriei ”fregate”.

În acest fel, consideră ministrul Taran, în viitor, ”Vladimir cel Mare” va putea înlocui fregata “Hatman Sagaidacini” în componența de luptă a Forțelor Navale ale Ucrainei.

Acesta a menționat, de asemenea, că finalizarea navei “Vladimir cel Mare” este strâns legată de achiziționarea capabilităților necesare întreprinderilor ucrainene de construcții navale în fabricarea corvetei din clasa “Ada” împreună cu partea turcă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel